Američka govedina predstavljena u restoranu Mano

U zagrebačkom restoranu Mano, Veleposlanstvo SAD i Metro Cash & Carry okupili su zagrebačke ugostitelje i hotelijere na degustaciji vrhunske američke govedine koja se ekskluzivno može kupiti u osam njihovih veleprodajnih centara u Hrvatskoj.
Marc Carena (Metro), Julieta Valls Noyes i Hrvoje Nakić (Mano)Partneri i kupci Metroa imali su priliku degustirati odreske od američkog goveda uz tatarski biftek sa snijegom od berneza, carpaccio mariniran u pjenušcu, sirloin s barbeque umakom te ribeye s redukcijom od soje i zvjezdastog anisa.

‘Među mojim najdražim dužnostima upravo su kulturna razmjena i predstavljanje onog najboljeg što američki proizvođači nude. Nadam se da će suradnja s Metroom postati primjer sinergije koju hrvatske tvrtke i američki izvoznici mogu ostvariti u cilju osiguranja proizvoda vrhunske kvalitete’, izjavila je američka Julieta Valls Noyes.

‘Metro surađuje s gotovo 22.000 kupaca iz HoReCa sektora u Hrvatskoj, a čak 95% svih hotela s četiri ili pet zvjezdica u Hrvatskoj naši su kupci. Kupcima iz ugostiteljskog sektora želimo ponuditi originalne i visokokvalitetne proizvode poput američke govedine koja će obogatiti njihovu gastronomsku ponudu i izdvojiti ih od konkurencije’, izjavio je Marc Carena, predsjednik Uprave Metro Cash & Carry Hrvatska.

Proizvodi američke govedine ističu se svojom kvalitetom, jer je meso rezultat višegodišnjeg razvoja najboljih pasmina – Angus, Hereford, Charolais i Simmental. Dosljednost u kvaliteti najpoznatija je karakteristika američke govedine jer visokoenergetska i kontrolirana prehrana osigurava prošarano meso, s točkicama i trakicama bijelog masnog tkiva unutar mišića koje govedini daje mekoću, sočnost i aromu.

Način ocjenjivanja kvalitete jedna je od temeljnih razlika u američkoj proizvodnji govedine, jer se sustav ocjenjivanja temelji na procjeni buduće kvalitete odreska, odnosno mjerenjem količine prošaranosti unutar mišića rebra.

P. R.


1-Bolfan Vinski vrh
Bolfan Vinski vrh: Ekološka eno-gastro destinacija
Tagged: , , , , , , , , ,