Grand Cro vinari

Grand Cro vinari-VIP ClubDevet istaknutih vinara, okupljenih oko udruge Grand Cro, nakon festivala Vino.com u zagrebačkoj Esplanadi, organizirali su party u Vip Clubu kako bi se pobliže upoznali i zabavili s poslovnim partnerima i medijima.

Grand Cro udrugu čini devet uglednih hrvatskih vinarija: Baković, Bibich, Bolfan Vinski vrh, Boškinac, Duboković, Korta Katarina, Meneghetti, Roxanich i Saints Hills.

Tko su oni?

Devetorica uglednih vinara iz gotovo svih vinorodnih krajeva Hrvatske koji su u više od proteklih deset godina igrali neke od ključnih uloga u formiranju domaće vinske scene.

Što ih spaja?

Više stvari! Prije svega, ljubav prema vinu. No, i želja da zajedničkim snagama na domaćoj i međunarodnoj razini promoviraju vina za koja vjeruju da na najbolji način odražavaju teritorij na kojem žive i rade.

U što vjeruju?

Hrvatska je dio starog vinskog svijeta. Vjeruju da njihova vina, vina Hrvatske, proizvedena od autohtonih ili međunarodnih sorti grožđa i s najboljim osobinama hrvatskog terroirea, mogu ravnopravno stajati na svakom svjetskom stolu.

Gdje se mogu kušati njihova vina?

Na pragu njihovih podruma, uz prethodnu najavu, ili na nekom od događanja na kojima sudjeluju.

P. R.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,