Grupa Ocean: Koncert u Lisinskom s prijateljima

‘Ovo je najraspjevanija i najveselija press konferencija’, rekli su uglas novinari i brojni gosti, koji su bili na pomalo netipičnom predstavljanju novog projekta splitske grupe Ocean.Veliki zagrebački koncert Ocean & prijatelji – Korakom po nebu, koji će se održati u dvorani Lisinski 4. travnja (20 sati), najavili su, kako drugačije, nego pjesmom.

U prvom dijelu mini koncerta, održanom u kavani Johann Franck, Marica Vilibić (vokal i violina), Stjepan Radić (vokal) i Dino Pleština (vokal i gitara), članovi grupe Ocean, odsvirali su pjesme s aktualnog albuma uz podršku pijanista Matije Dedića i gitarista Ante Gele s bendom, dok su u drugom dijelu pokazali kako zvuče suradnje s Prijateljima koji su dio ovog velikog projekta. Među njima su glazbene zvijezde, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Maya Sar i Goran Karan, koji se pridružio zagrebačkoj promociji i najavi koncerta u Lisinskom!

‘Srce nam je puno’, rekli su članovi grupe Ocean nakon jednosatne svirke uživo kojom su rasplesali goste! ‘Istu i još bolju zabavu pripremamo na našem koncertu Ocean&prijatelji u Lisinskom početkom travnja za što počinju intenzivne probe s Big bendom i gudačkim ansamblom kojim će ravnati dirigent Joško Banov. Na koncertu u Lisinskom ćemo zasvirati naš kolaž hitova s tri studijska albuma, ali i zapjevati duete s našim prijateljima. Publika će tako čuti hitove naših gostiju poput Zar je voljeti grijeh, Ti si moj san (Zorica Kondža), Sve ću preživit, Zauvik tvoj (Tedi Spalato)…

‘Na koncertu će nas pratiti i dvojica najboljih instrumentalista današnjice, Ante Gelo i Matija Dedić, koji svojom profesionalnošću stavljaju točku na ‘I’ ovog koncerta’, zaključio je Dino Pleština frontmen grupe, vidno zadovoljan reakcijama publike na dio programa s kojim je najavljen zagrebački koncert. Rasplesali su publiku u Johannu Francku, a dobru atmosferu vinima je začinila baranjska vinarija Josić.

Odbrojavanje do početka koncerta je počelo, a ulaznica za splitski spektakl u srcu Zagreba još ima. Nabaviti se mogu na blagajni KD Vatroslav Lisinski, ili putem weba na entrio.hr i ulaznice.hr. Osim u odličnoj svirci, dolaskom na koncert činit ćete i dobro djelo. Dio prihoda od prodaje ulaznica bit će doniran udruzi Krijesnica, kao pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Splitska grupa Ocean postoji pet godina, a iza sebe ima tri studijska albuma i jedan EP. Prvi, dupli album s 20 singlova ‘Kad me pogledaš’ objavili su potkraj 2018 godine. Krajem 2021. godine gotovo istovremeno objavljuju dva nova izdanja: album ‘Korakom po nebu’ (8 singlova) i EP ‘Ambis’ (4 singla) od kojih posebno treba izdvojiti naslovni singl ‘Ambis’ (Nenormalno) snimljen u suradnji s mladim američkim R’n’B pjevačem Quincyjem Thompsonom.

A. P. / foto: Nikola Zoko


Tagged: , , , , , , , , , , ,