Ocean&Prijatelji: Spektakl u Lisinskom

Splitska grupa Ocean i njihovi glazbeni prijatelji raspjevali su prepunu zagrebačku dvoranu Lisinski, dokazujući kako je metropola željna zvukova Dalmacije: nastupile su glazbene zvijezde poput Zorice Kondže, Jasne Zlokić, Tedija Spalata i Gorana Karana.Bila je to glazbena fuzija najpopularnijih pjesama Oceana i najveći glazbeni hitovi poznatih glazbenih imena.

‘Ovo je večer koja slavi život, koja je posebna po mnogo čemu’, rekla je na početku koncerta voditeljica Lejdi Oreb, pričajući priču o koncertu koji je imao nekoliko ciljeva: Zagrebu zapjevati dalmatinsku pjesmu, predstaviti rad grupe pred kojom je blistava karijera, ali i učiniti dobro djelo za udrugu Krijesnica kojoj je bio namijenjen dio prihoda od prodaje ulaznica.

Na početku koncerta članovi grupe Ocean (Marica Rogošić, Dino Pleština i Stjepan Radić) izveli su odabrani izbor skladbi s aktualnog albuma ‘Korakom po nebu’, ali i pjesme poput ‘Uzalud’, ‘Ambis’ i ‘Nenormalno’ s prethodnih albuma. Dijelove autorskih skladbi upotpunili su i gosti koji su izveli po jedan duet s grupom Ocean, ali i podsjetili publiku na svoje hitove.

Tako je Tedi Spalato publiku oduševio hitom ‘Sve ću preživit’, Zorica Kondža zapjevala je ‘Zar je voljeti grijeh’, Goran Karan skladbu grupe Ocean ‘Infetan’ i svoj hit ‘Dugo nisam bio mlad’, a Jasna Zlokić svoju ‘Skitnicu’ koja je publiku digla na noge, a njoj na oči natjerala suze. Aranžmane za sve skladbe potpisuje Joško Banov, koji je dirigirao Big bendom i gudačkim ansamblom.

Na pozornici su još bili Ante Gelo i Matija Dedić koji je kao hommage Arsenu Dediću zasvirao skladbu ‘Ne plači’, a s posebnim žarom otpjevala ju je violinistica i pjevačica Marica Vilibić.

‘Hvala vam što ste bili dio naše večeri i što ste bili ovako sjajna publika’, rekli su u razdragani članovi grupe Ocean ne krijući oduševljenje publikom.

Uz posljednju skladbu ‘Jubav moja’, posvećenu Oliveru Dragojeviću, koncert je došao svojem kraju, a gosti su nastavili ugodno druženje u Matis Lounge baru uz poneku čašicu Plavca malog Opus iz Komarne.

A. P. / Foto: Nikola Zoko


Tagged: , , , , , , , ,