Ocean&Prijatelji: Koncert u Lisinskom

Zanima li vas kako zajedno zvuče Goran Karan, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Jasna Zlokić, Matija Dedić i popularna splitska grupa Ocean, pripremite se na veliki zagrebački spektakl u Lisinskom 4. travnja u 20 sati.

Riječ je o projektu Dalmatinaca, koje je okupio frontmen grupe Ocean, Dino Pleština želeći tako Zagrebu pokloniti dalmatinsku ‘pismu’ izvedenu na drugačiji način. I sam autor sad već hitova poput ‘Korakom po nebu’, ‘Uzalud’, ‘Ambis’, ‘Nenormalno’ koji je snimljen u suradnji s mladim američkim R’n’B pjevačem Quincy Thompsonom, ne krije uzbuđenje pred veliki zagrebački koncert. Uz Dinu koji se bavi produkcijom i autorskim radom, osnovu grupe Ocean čini izrazito talentirana violinistica Marica Vilibić i pjevač Stjepan Radić.

+Lisinski je dvorana koja ima svoju vjernu publiku, ali je uvijek i velika čast i izazov za svakog izvođača nastupiti na njegovoj pozornici. Posebna je to čast nama, splitskom bendu koji diskografski kontinuirano radi zadnjih 15 godina. Ovo nam je prvi takav koncert i ne krijem kako ga s nestrpljenjem očekujemo. Zagrebačkoj ćemo publici tako predstaviti naš glazbeni opus u velikoj produkciji uz orkestar Joška Banova i drage prijatelje i kolege’, kaže Pleština i dodaje kako posljednji tjedan prije velikog koncerta bend koristi za posljednje probe s bendom ali i svojim glazbenim prijateljima – dvije dame Zoricu Kondžu i Jasnu Zlokić te Gorana Karana, Tedija Spalata i Matiju Dedića…

Isto tako dodaje kako se koncert dugo ‘kuhao’ u pandemiji, pa se početak proljeća 2022. učinio kao sjajan termin za organizaciju ovakvog spektakla. Kad je o radu ove splitske grupe riječ, u fokus su novi album ‘Korakom po nebu’, najveći hitovi iz diskografije Oceana ali i glazbene suradnje s kolegama i glazbenim prijateljima. Za sve skladbe za ovu prigodu aranžman potpisuje Joško Banov, koji će dirigirati Big bendom i gudačkim ansamblom. Tijekom večeri grupa i njihovi prijatelj izvesti će duete hitova poput ‘Zar je voljeti grijeh’, ‘Ti si moj san’, ‘Sve ću preživit’, ‘Zauvik tvoj’…

I gosti na ovom koncertu, kako ih je Ocean nazvao, Prijatelji ne kriju sreću što će se svi okupiti u Lisinskom. Goran Karan i Tedi Spalato već su odradili svoje probe, ali skladbe koje će izvesti na ovom koncertu samozatajno drže kao iznenađenje. I dvije dame, Jasna Zlokić i Zorica Kondža, spremne su za koncert sa svojim glazbenim iznenađenjima.

Želite li uživati u ovoj glazbenoj večeri ispunjenoj glazbom i pjesmom, ali i pozitivom koja se osjeti u svakom taktu svake skladbe, još stignete nabaviti svoju ulaznicu. Možete je nabaviti na blagajni KD Vatroslav Lisinski, ili putem weba na Entrio.hr i ulaznice hr. Ne zaboravite da ćete, osim što ćete uživati u odličnoj svirci, učiniti i dobro djelo. Dio prihoda od prodaje ulaznica bit će doniran udruzi Krijesnica, kao pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Foto: Nikola Zoko


Grupa Ocean: Koncert u Lisinskom s prijateljima
 

 
Tagged: , , , , , , , , , ,