Hari Mata Hari: Ja sam sâm što nemam tebe (video)

Publika Hari Mata Harija ima priliku napokon uživati u novoj glazbenoj čaroliji proizašloj iz njegove radionice, pjesmi i spotu ‘Ja sam sâm što nemam tebe’.

Naime, Hari Varešanović nedavno je proslavio 60. rođendan pa tako možemo reći kako je ova pjesma ujedno i svojevrstan poklon vjernim slušateljima što u suštini i sam potvrđuje. ‘Nakon protekle stresne i teške godine za sve nas, svi se nadamo boljim i mnogo ljepšim danima. Dobio sam inspiraciju da napravim, jednu bajkovitu pjesmu naziva Ja sam sâm što nemam tebe, i uljepšam svaki novi dan koji je pred nama’, rekao je Hari.

Riječ je o pop baladi prožetoj dubokim emocijama koje govore o izgubljenoj ljubavi. Cijeli uradak zrači izuzetnom jednostavnošću koja dočarava emotivnu bajku glazbe i teksta, do samog vizualnog djela gdje su iskorištene sve boje u samo dvije nijanse, crnoj i bijeloj.

Iako je ovo po mnogima prepoznatljiv Harijev stil, u njoj postoji posebnost koju kao glazbenik ostavlja u gotovo svim svojim baladama, od glazbe do dobro znanog vokala. Neke od njih koje to i potvrđuju svojom dugovječnošću su ‘Baš ti lijepo stoje suze’, ‘Strah me da te volim’, ‘Lejla’… S pjesmom ‘Lejla’, Hari je kao predstavnik BiH na Eurosongu osvojio visoko treće mjesto, što je do sad najbolji plasman jedne bosanskohercegovačke pjesme na toj manifestaciji.

Velikim dijelom za sve ovo zaslužno je ‘naslijeđe’, pa podsjetimo da je ljubav prema glazbi Hariju usadio djed koji je u svoje vrijeme bio violinist i poznati izvođač sevdalinki. Stoga niti ne čudi činjenica da je Hari već kao dječak pokazivao obećavajući talent i svoj prvi nastup ostvario prije nego što je krenuo u školu.

Za pjesmu ‘Ja sam sâm što nemam tebe’ glazbu, aranžman i produkciju, napravio je Hari Varešanović, dok tekst potpisuje Armin Šaković koji je i ovoga puta,ugodno iznenadio.

H. R.


Tagged: , , , , , , ,