HBC Trio – premijerno u Hrvatskoj

Udruga C-duru suradnji sa ZagrebGuitarShow & Mixer.hr ponosno predstavlja: HBC Trio – Henderson/Berlin/Chambers

HBC TrioTri ikone jazz fusiona, gitarist Scott Henderson, basist Jeff Berlin i bubnjar Dennis Chambers, stižu u svoj premijerni posjet Hrvatskoj. U zagrebačkom će Vip Clubu, u petak 25. listopada u 21 sat, održati ekskluzivni koncert uz ograničen broj ulaznica (250). Ulaznice po cijeni od 150 kuna u pretprodaji i 180 kuna na dan koncerta možete nabaviti isključivo na prodajnim mjestima Eventima. Na ulazu u klub ulaznice se neće prodavati!

Scott Henderson smatra se jednim od najboljih jazz-fusion gitarista današnjice. Iako Henderson tvrdi da je više blues-rock svirač na kojega su utjecali Jimmy Page, Jeff Beck, Jimi Hendrix i Ritchie Blackmore, upravo ga je jazz doveo do stila sviranja i skladanja po kojima je danas poznat i priznat. Henderson je snimao i nastupao sa Chick Corea’s Elektric Bandom, Jean-Luc Pontyem, te četiri godine sa Weather Report legendom Joe Zawinulom. 1984. godine oformio je bend Tribal Tech s basistom Gary Willisom i snimio deset albuma koji su odlično prihvaćeni od kritike. 1991. godine Hendersona je Guitar World proglasio #1 Jazz gitaristom, a u siječnju 1992. godine proglašen je #1 jazz gitaristom u magazinu Guitar Player prema glasovima publike. Henderson je takoder objavio i tri solo albuma, te dva izdanja sa Vital Tech Tones, u suradnji s basistom Victorom Wootenom i bivšim liderom Journey/Vital Informationa Steve Smithom na bubnjevima. Trenutno je predavač na Musician Institutu u Hollywoodu, te je pisao kolumne za Guitar Player, Guitar World i Guitar School magazine.

HBC Trio - Vip ClubJeff Berlin, koji je nedavno održao višednevni tečaj bas gitare u Križevcima, legenda je na električnom basu. Svirao je, između ostalih, sa Bill Brufordom, Alan Holdsworthom, AWBH i George Bensonom. Jeff Berlina su tražili da se pridruži bendu Van Halen, ali je taj zahtjev odbio. Ne samo da je Jeff Berlin inovator na polju jazz glazbe, nego ga i rock izvodači navode kao svoj veliki utjecaj. Carlos Santana je prozvao Jeffa ‘najboljim basistom na svijetu’, dok ga je Geddy Lee iz Rusha prozvao ‘najboljim basistom na planeti!’ Jeffov inovativan način sviranja utjecao je na generacije glazbenika diljem svijeta. Proglašen je #1 jazz bassistom u Guitar Player magazinu. Jeff je pionir ‘ two handed tapping’ tehnike koju je prvi puta koristio na pjesmi ‘Motherlode’ 1985. godine na solo albumu ‘Champion’. Kao osnivač The Players School of Music u Clearwateru na Floridi, Jeff je prisutan već 30 godina u edukaciji. Njegove kolumne u Guitar Player i Bass Player časopisima su najčitanije zbog kontroverznog sadržaja vezanog uz glazbenu edukaciju. Jeffov način rada rekonstruirao je edukaciju u glazbi tako što se odmaknuo od klasičnih metoda učenja koristeci elemente koji ne uključuju nužno glazbeni sadržaj.

Dennis Chambers svoj je ultra-funky stil gradio u slavnim sastavima kao što su Parliament-Funkadelic, Steely Dan, Santana i Brecker Brothers, te u kombinacijama s gitaristima John Scofieldom, Steve Khanom, Mike Sternom i John McLaughlinom. Vrlo je svestran bubnjar koji se podjednako dobro snalazi na malim setovima bubnjeva u tradicionalnim jazz sastavima kao i na rock-fusion seansama. Dennis Chambers je jedan od najviše snimanih i traženih bubnjara u svijetu Jazz-Fusiona. 2007. godine, netom prije nego je Led Zeppelin zakazao nastup u O2 Areni u Londonu, John Bonhamova sina Jasona su u intervjuu pitali ako bi se ikad odrekao stolice za bubnjevima u ponovno okupljenim Zeppelinima, koga bi preporučio da ga zamijeni. Odgovorio je: ‘ Vjerojatno bi htio jazz bubnjara sa jakim zamahom. Dennis Chambers… mislim da bi on to shvatio, dok drugi rock bubnjari ne bi.’

Mixer.hr

Tagged: , , , , , , , , ,