HDLU: Financiranje grafita na trafostanicama

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) raspisuje natječaj za umjetnike ili koautore za izvedbe murala na tri trafostanice u Zagrebu na adresama: Draškovićeva ulica 40, Miramarska ulica i Ulica Vida Došena 26 (Špansko).Pravo sudjelovanja imaju redoviti članovi HDLU-a, a odabranom umjetniku osigurat će se bruto honorar od 10.000 kuna, materijal i tehnička oprema za izvođenje djela u najvišem iznosu do 4.000,00 kuna, prema stvarnom trošku i ovisno o dimenziji rada. Također mogu računati na javno predstavljanje rada te izradu fotografija i videa u svrhu promocije.

Zainteresirani umjetnici do 5. travnja trebaju dostaviti portfolio u kojem su predstavljeni dosad realizirani likovni radovi u javnom prostoru s naznačenom dimenzijom i lokacijom izvedbe te ostali likovni radovi koji najbolje predstavljanju njihovo umjetničko stvaralaštvo. Uz životopis na hrvatskom jeziku potrebna je i skica murala koji bi izveli na predloženoj trafostanici.

U slučaju koautorstva potrebni su još pisano obrazloženje motivacije zajedničkog rada, dogovor o načinu raspodjele honorara i primjer zajedničkih umjetničkih ostvarenja u javnom prostoru.

Rezultati natječaja bit će objavljeni 15. travnja , a izvedbe su planirane tijekom svibnja i lipnja. Sve će nadzirati stručni tim u sastavu: Jelena Bando, Sebastijan Dračić, Slaven Lunar Kosanović, Stjepan Šandrk i Krešimir Belko.

H. D. / Foto: Juraj Vuglač


Tagged: , , , , , , , ,