HDU: Diskografska spajalica s Turkijem

Hrvatska diskografska udruga (HDU) je u suradnji s radijskim voditeljem i glazbenim urednikom Zlatkom Turkaljem Turkijem krenula u kreiranje novog glazbenog projekta pod nazivom ‘Diskografska spajalica’.Vođeni idejom spajanja glazbenog svijeta pod jedan nazivnik, odlučili su publici približiti riječi onih bez kojih taj svijet ne bi bio moguć – glazbenicama i glazbenicima. Cilj novog projekta je putem zanimljivih i sadržajnih intervjua predstaviti doajene i najnovije talentirane izvođače. Intervjui će se objavljivati dva puta mjesečno, pod Turkijevim vodstvom, koji će čitateljima predstaviti ono najbolje od glazbe.

‘Jako me veseli ovaj glazbeni projekt u kojem su povezane sve karike važne za uspjeh jedne pjesme, autora i izvođača. Razgovori o glazbi danas i u zlatno vrijeme diskografije siguran sam kako će pomoći talentiranim ljudima koji su originalni, kreativno buntovni i znaju što žele. Naši razgovori o glazbenoj produkciji i stvaralaštvu namijenjeni su svima kojima je glazba više od zabave. Glazbenicima kojima se vrata pozornice teško ili nikako ne otvaraju, jer ih ne zanima sudjelovanje u talent showu, nisu spremni na kompromise samo da bi bili na TV-u ili u nekom glazbenom timu u kojem će najmanje biti svoji’, kazao je Turki.

Ljubitelji glazbe će, čitajući intervjue, moći saznati informacije o samim životima glazbenika, njihovu iskustvu i odnosu s diskografskom industrijom, ali i razveseliti se uz pojedine zabavne glazbene anegdote.

Iz HDU-a poručuju: ‘Jedva čekamo predstaviti ovaj projekt kojim ćemo reflektirati sve aspekte diskografske industrije, one prepoznatljive i one malo slabije poznate. Ako vas zanima glazba u njezinoj punoj veličini, od umjetničke pa sve do praktične strane, i ako ste oduvijek bili tip osobe koji je ‘htio znati više’, pridružite nam se u čitanju inspirativnih intervjua s našim najdražim glazbenicima i glazbenicama!’

H. D. / Foto: Nikola Knežević


Tagged: , , , , , , ,