Hedonizam u Splitu uz Chivas

Opuštenim druženjem u cigar klubu Mareva, zatvoreno je peto Svjetsko natjecanje u pušenju cigara, trodnevna manifestacija, koja je započela u petak navečer gala večerom na terasi restorana F-Marine na zapadnoj obali u Splitu.Chivas-Split-natjecanjeOve godine manifestacija je privukla 80-ak gostiju iz 20 zemalja svijeta, od SAD-a, Rusije, Estonije, Švicarske, Švedske, Danske, Njemačke, Austrije do Australije.

Glavna obilježja sva tri dana bila su luksuz i hedonizam. Gostima su prezentirane cigare 2000 Ltd. Edition by Macanudo te Sarajevo by Sanja Lopar, cigara koja ove godine slavi svoj peti rođendan. Među gostima se našao i Daniel Marshall, poznatiji pod imenom Mr. Golden Cigar, proizvođač najskupljeg humidora na svijetu i zlatne cigare, koju su gosti imali priliku degustirati u subotnjem dijelu programa. Barunica Olivia Divenot posebno za ovu prigodu je iz francuske regije Bas-Armagnac donijela svoj cijenjeni armagnac iz 1968. godine koji je prezentiran gostima.

Chivas-Split-natjecanje2Na samom natjecanju sudjelovalo je čak 64 predstavnika iz 20 zemalja. Natjecanje je, počasnim odsijecanjem cigare, otvorio Milan Pajević, počasni predsjednik Cigar kluba Kijev. Nakon neizvjesnog takmičenja, pobjedu je odnio Amerikanac Darren Cioffi, koji je time ujedno oborio svjetski rekord u dugom pušenju cigare, dok je trećeplasirana Christine Magnin iz Švicarske bila i najbolje plasirana žena. Predsjednik cigar kluba Mareva, Marko Bilić, pobjednicima je uručio ručno izrađene plakete od bračkog kamena za osvojena mjesta, a nagrade je u ime Pernod Ricarda pobjednicima uručila Marjana Radović i to: Chivas Regal 25yo za prvo mjesto, Royal Salute 21yo za drugo mjesto, te Chivas Regal 18yo za treće mjesto.

Nakon dodjele nagrada, gosti su na terasi Carper Grill restorana hotela domaćina, nastavili druženje do kasno u noć, uz lagane zvuke svjetskih hitova u izvedbi banda Rumba Mamma, te posebno za ovu priliku osmišljene koktele majstora Vjeceslava Mandića – Kishonia, Chivalry i Success – na bazi Chivasa. Koktel Success je posebno pripravljen za klub Mareva, a njegov kreator ga je opisao kao koktel za uspješne i odvažne ljude, koji prijateljstvo, poštenje, hrabrost i čast cijene iznad svega i koji će stoga znati uživati u njemu.

Abrakadabra


Pročitajte još: Jeff Arnett: Majstor destiler Jacka Daniel’sa , Ballantine’s u novoj boci


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,