Hiljadarka i u Hrvatskoj

U dvorani zagrebačkog kina Cineplexx Centar Kaptol održana je svečana premijera komedije o kojoj bruji cijela regija.
Hiljadarka-glumci i ekipaNiti potres kojeg su sinoć osjetili stanovnici Zagreba nije zasmetao održavanju svečane premijere komedije ‘Hiljadarka’ na kojoj su se brojnim uzvanicima pridružili i članovi glavne glumačke postave filma o kojem bruji cijela regija. Film za koji se na filmskom festivalu u Sarajevu tražila karta više i koji je prošloga tjedna doživio svoju svjetsku premijeru u Banovićima gdje se u cijelosti i snimao (i gdje se odvija glavnina radnje filma) sinoć je u prepunoj dvorani kina Cineplexx Centar Kaptol doživio i svoju hrvatsku premijeru na kojoj su, između ostalih, prisustvovali i glavna glumica Aida Bukva u pratnji ostatka glumačke postave predvođenih Moamerom Kasumovićem, Slavenom Knezovićem, Vanesom Glođo, Amirom Osmanovićem, Edhemom Husićem te producentom Almirom Šahovićem i redateljem filma Nenadom Đurićem.

Hiljadarka - plakatSnimljena u bosansko-hercegovačkoj, hrvatskoj i srpskoj koprodukciji, komedija ‘Hiljadarka’ sa svojom službenom kino distribucijom u hrvatskim kinima kreće od ovoga četvrtka, 17. rujna. U bosansko-hercegovačkim kinima film se prikazuje još od prošloga četvrtka, a u prvih tjedan dana u tamošnjim kino dvoranama vidjelo ga je već preko 10.000 tisuća ljudi što je za jedan domaći film fantastičan rezultat. ‘Hiljadarka’ će se od ovoga četvrtka također započeti prikazivati i u kinima u Srbiji i Crnoj Gori, a od 1. listopada imat će ju priliku vidjeti i kino publika u Sloveniji.

Radi se o vrlo ambicioznom projektu snimljenom prema originalnom scenariju uspješnog bosanskohercegovačkog pisca Zilhada Ključanina na čijem se razvijanju radilo nekoliko godina. Glavni lik filma je mladić Atif Kurtović koji prvi puta u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio točno tamo gdje je njegov sada umirovljeni otac stao – postao rudar-udarnik. Međutim, njegova sudbina ubrzo se u potpunosti mijenja kada bude izabran kao lice koje će krasiti najvrijedniju novčanicu u državi – novčanicu u iznosu od tisuću dinara (tzv. ‘hiljadarku’). Tako se Atif uskoro nađe na putu za Beograd gdje će ga Titov osobni fotograf  uslikati za povijest. U cijelu priču uskoro ulazi i mlada djevojka čiji nadimak nije slučajno ‘Hiljadarka’ u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. A kada Tito najavi svoj osobni posjet Atifovom rodnom gradiću – za sve junake ove simpatične priče započet će avantura koju će pamtiti do kraja života.

S. R. / Foto: Borna Filić (Pixsell)


Hiljadarka
Hiljadarka: Nova filmska komedija

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,