Histrionski dom: 16. Gumbekovi dani

Praizvedbom predstave ‘Sastavljamo vladu!’, autora i redatelja Ivana-Gorana Viteza, u srijedu, 15. ožujka u Histrionskom domu, bit će otvoreni 16. Gumbekovi dani.

Gumbekovi dani, inače posvećeni velikom glumcu i prijatelju Histriona, Mladenu Crnobrnji Gumbeku, završavaju 29. ožujka dodjelom nagrada te reprizom predstave ‘Sastavljamo vladu!’ 

Uz predstavu kojom će se otvoriti i zatvoriti ‘Gumbekovi dani’, premijerno će biti izvedena i predstava ‘Arsen+Vitez’ iliti ‘Što je glumac bez slobode’, s kojom se Zlatko Vitez ponovno vraća na scenu. Kabare ‘Arsen+Vitez’ posveta je velikom maestru, njegovim stihovima i glazbi koju je stvarao inspiriran kazalištem, ali prije svega dugogodišnjoj suradnji s Glumačkom družinom Histrion.

Osim navedenih histrionskih premijera, bit će izvedeno još jedanaest predstava iz drugih hrvatskih kazališta te jedno gostovanje iz Beograda.

Sve predstave se izvode u Histrionskom domu (Ilica 90/1) osim predstave ‘Tko tu koga? Zona pansiona’ Borne Vujčića koja se izvodi u matičnoj kući, Satiričnom kazalištu Kerempuh.

Raspored predstava pogledajte OVDJE

A.P. / Foto: Histrion

Nagrade 15. Gumbekovih dana


Tagged: , , , , , , ,