Hladno pivo: Lijepa riječ za Kekinov rođendan

Za Hladno pivo prošla je godina bila dobra; prije devet mjeseci svijetu su predstavili album ‘Dani zatvorenih vrata’ koji je od struke, recenzenta, ali i publike, proglašen jednim od njihovih najboljih i najzrelijih albuma, malo osobniji, ali i konkretniji.

‘Dani zatvorenih vrata’ izdan je pod vlastitom etiketom Hladnog piva, Gajba records, a zanimljivo je da prodaja albuma prolazi odlično pa će tako uskoro stići i službena priznanja.

Osmi studijski album zagrebačke četvorke predstavljen je pjesmama ‘Firma’ i ‘Vjeruj u mene’, koje publika na koncertima pjeva u glas s bendom, dok je aktualni singl ‘Lijepa riječ’ nedavno krenuo u osvajanje radio postaja i publike.

Za pjesmu ‘Lijepa riječ’ snimljen je spot koji je svjetlo dana ugledato 11. siječnja na rođendan frontmena Mileta Kekina. Posebnost spota je da Hladno pivo po prvi put surađuje s jednom redateljicom. Do sada, u više od 25 godina postojanja benda, igrom slučaja, redateljsku palicu držali su muškarci, no ovaj put štafetu je preuzela Sonja Tarokić (26), perspektivna mlada redateljica poznata po kratkometražnim filmovima ‘Kurvo!’, ‘Ja sam svoje posložila’, ‘Pametnice’ te posljednjim ‘Tlo pod nogama’. Sonji Tarokić ovo je prvo iskustvo snimanja glazbenog spota, a u tome se sasvim dobro snašla, angažiravši mlade glumce Tihanu Lazović i Igora Kovača.

Hladno pivo-Tihana Lazović i Igor KovačLijepa riječ spada u one malo netipične pjesme Hladnog piva, mogli bi je okarakterizirati kao baladu o dvoje dosta temperamentnih ljudi. Htjeli smo raditi s novim licima iz filmskog svijeta pa je odluka pala na Sonju Tarokić, koja je onda za glavne uloge predložila Tihanu Lazović i Igora Kovača, što nam je zazvučalo kao smislena cjelina. Mislim da je Sonja napravila jako strastven i vrlo emotivan spot u kojem će se naći mnogi koji su se nekad onako pošteno posvađali s partnerom, dakle, pretpostavljam, skoro svi koji su ikada bili u ljubavnoj vezi’, rekao je Mile Kekin.

T. T.


Hladno pivo-Mojoj majici

Hladno pivo: Mojoj majici (video)


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,