HNK: Dva baletna spektakla iz Sankt Peterburga

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu predstavit će dvije spektakularne izvedbe Državnoga baletnog kazališta Leonid Jakobson u povodu obilježavanja 50. obljetnice prijateljstva gradova Sankt Peterburga i Zagreba.Predstava ‘Don Quijote’ Ludwiga Minkusa, koreografsko je ostvarenje svjetski poznate baletne zvijezde, danskog plesača i koreografa Johana Kobborga, a na programu je u četvrtak, 7. lipnja.

Predstava ‘Giselle’ Adolphea Adama, dvočinski klasični balet, prijenos je izvorne baletne verzije iz 1841. godine, koju su postavili koreografi Jean Coralli i Jules Perrot na glazbu Adolphea Adama, a na programu je u petak, 8. lipnja.

Državno baletno kazalište Leonid Jakobson iz Sankt Peterburga jedna je od najprestižnijih baletnih kuća ne samo u Rusiji, nego i na međunarodnoj kulturnoj sceni. Nosi ime slavnoga ruskog koreografa Leonida Veniaminoviča Jakobsona (1904.-1975.). Od 2011. godine ovim kazalištem upravlja Andrian Fadeev, ugledni ruski umjetnik čija je vizija razvijati jedinstveno kazalište koje vješto kombinira klasično i moderno, tradicionalno i inovativno.

HNK


Tagged: , , , , , , , , , ,