HNK: Svečani koncert za Dan grada Zagreba

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu po prvi će se put uključiti u program obilježavanja proslave Dana grada Zagreba. Tom prigodom, u ponedjeljak, 30. svibnja u 20.30 sati ispred HNK održat će se svečani koncert u izvedbi ansambla Opere pod ravnanjem maestra Nikše Bareze. Na taj će način središnja nacionalna kuća proslaviti Dan grada Zagreba te građanima pokloniti prigodan program koji uključuje izvedbe djela ovosezonskog repertoara.
HNK Zagreb‘Iznimna nam je čast što se HNK može uključiti u zagrebačku proslavu i što je HNK prepoznat kao institucija koja u potpunosti pripada ovome gradu i čiji građani čine našu publiku s kojom stvaramo repertoar nacionalnog teatra. Odlučili smo napraviti reprezentativan i prestižan koncert u koji će biti uključen i baletni ansambl. Tom prigodom izvodit ćemo najbolje što HNK našim građanima može ponuditi’, izjavila je intendantica Dubravka Vrgoč.

U koncertu će sudjelovati solisti, orkestar i zbor Opere HNK, uz podršku baletnog ansambla, a uključit će niz arija, dueta i izvedbi uz nezaobilazni finale opere ‘Nikola Šubić Zrinjski’ I. pl. Zajca te završno kolo opere ‘Ero s onoga svijeta’ J. Gotovca. Posjetitelji će tako moći uživati u odlomcima klasika ‘Figarov pir’ W. A. Mozarta, ‘Evgenij Onjegin’ P. I. Čajkovskog, ‘Trubaduro’, ‘Nabucco’, ‘Traviata’ G. Verdija, ‘Carmen’ G. Bizeta, ‘La Bohème’ G. Puccinija…

Na svečanome koncertu nastupat će solisti: Marija Kuhar Šoša (sopran), Mira Vlahović (sopran), Dubravka Šeparović Mušović (mezzosopran), Stjepan Franetović (tenor), Nikša Radovanović (tenor), Tvrtko Stipić (tenor), Ljubomir Puškarić (bariton), Siniša Hapač (bariton), Ivica Trubić (bas) i Siniša Štork (bas).

Dodatnu atrakciju spomenutog programa činit će originalni kostimi i šminka izvođača iz integralnih izvedbi, što će samom koncertu dati vizualnu dimenziju koja program zaokružuje kao jedinstveni kazališni događaj u kojem grad postaje pozornica.

I. S.

Tagged: , , , , , , ,