HNK u vašem kvartu: Nastavak zagrebačke turneje

Nakon prvog ciklusa ‘HNK u vašem kvartu’ Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u sljedeća dva tjedna nastavlja s koncertima po zagrebačkim kvartovima.‘HNK u vašem kvartu’ počeo je s glazbenim događajima 4. svibnja darujući sugrađanima najpoznatije arije svjetskih opera u izvedbi članova ansambla Opere te im pružio mogućnost da sa svojih prozora, balkona i iz kvartova uživaju u izvedbama. Sada nastavljaju s turnejom i posjetit će još Zapruđe, Trešnjevku te parkove Ribnjak i Maksimir.

Prvi nastup bio je u glazbenom paviljonu na Zrinjevcu gdje su pjevali solistica Opere Lana Kos i prvak Opere Ljubomir Puškarić uz klavirsku pratnju Nine Cossetto. U Travnom, kod zgrade Mamutica nastupili su prvaci Opere Ivana Lazar i Ozren Bilušić, a na klaviru ih je pratila Nina Cossetto. U nedjelju 10. svibnja, prvakinja Opere Valentina Fijačko Kobić i nacionalna prvakinja Opere Dubravka Šeparović Mušović, uz pratnju Helene Borović na klaviru, priredile su koncert u Martićevoj ulici. Stanovnici Vrbana uživali su u izvedbama opernih prvaka Ivane Lazar i Ljubomira Puškarića uz klavirsku pratnju Vjekoslava Babića. Posljednji koncert ciklusa održan je u parku dr. Franje Tuđmana gdje su nastupili operni prvaci Stjepan Franetović i Tamara Franetović-Felbinger.

U Parku Ribnjak 20. svibnja u 20 sati nastupaju Lana Kos, sopran; Ljubomir Puškarić, bariton i Nina Cossetto, klavir.

Park Stara Trešnjevka, 23. svibnja u 20 sati – ,Dubravka Šeparović Mušović, mezzosopran; Valentina Fijačko Kobić, sopran i Vjekoslav Babić, klavir.

Park Zapruđe, 27. svibnja u 20 sati – Tamara Franetović Felbinger, sopran; Stjepan Franetović, tenor i Helena Borović, klavir.

Park Maksimir, mala pozornica, 31.svibnja u 20 sati – Svečani koncert povodom Dana grada Zagreba ‘HNK gradu’; Sofia Ameli Gojić, mezzosopran; Tamara Franetović Felbinger, sopran; Siniša Hapač, bariton; Stjepan Franetović, tenor; Ivana Lazar, sopran i Helena Borović, klavir.

Projekt ‘HNK u vašem kvartu’ realiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, koja programe prati i na svojim internetskim stranicama te na društvenim mrežama.

T. R.


Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,