Hommage glazbi Ennija Morriconea

U zagrebačkoj dvorani Lisinski, 27. svibnja održat će se koncert pod nazivom ‘The Legend of Ennio Morricone’ u izvedbi Ensemble Symphony Orchestra.Bit će to nevjerojatno putovanje kroz melodije koje čine kolektivno pamćenje generacija: ‘The Mission’, ‘The Legend Of 1900.’, ‘Once Upon A Time In The West’, ‘Cinema Paradiso’, ‘The Hateful Eight’, ‘Once Upon A Time In America’, ‘For A Few Dollars More’, ‘Malena’…

Preko 500 soundtrackova i 70 milijuna prodanih ploča, šest nominacija i dva osvojena Oscara, tri Grammyja, četiri Zlatna Globusa te Leone d’Oro čine Ennija Morriconea gorostasom glazbe svih vremena, a njegov opus inspiracija je ansamblu simfonijskog orkestra koji će mu izvesti posvetu i u Zagrebu.

S preko 600 koncerata u Italiji, Švicarskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Austriji, Velikoj Britaniji i Belgiji, orkestar se može ponositi nesvakidašnjom žanrovskom raznovrsnošću čiji repertoar uključuje i soundtrackove svjetskih filmskih uspješnica kao što su ‘Frozen’ i ‘Harry Potter’.

Tijekom koncerta na pozornici će se izmjenjivati solisti renomiranih talijanskih kazališta i glazbenih institucija, od kojih se ponajviše ističu čelist Maestro Ferdinando Vietti te trubač Maestro Stefano Benedetti.

Posebne gošće su Anna Delfino – sopranistica dobro poznata europskim ljubiteljima opere, koja će evocirati emocije glazbenog ulomka ‘Deborah’s Theme’ iz filma ‘Once upon a time in America’ te Atilla Simon – violinistica Cirque du Soleil čije će gudalo trzati u čast talijanskom filmu ‘The inverse cannon’.

H. M.


Tagged: , , , , , , ,