Hotel Portofino: 2. sezona britanske serije snima se u Hrvatskoj

Druga sezona serije ‘Hotel Portofino’ trenutno se snima u Zagrebu, gdje će ekipa provesti 11 dana. Neke od lokacija uključuju Narodni dom i Hrvatski institut za povijest na Gornjem gradu te Muzej za umjetnost i obrt na Trgu Republike Hrvatske.

Hotel Portofino_Zagreb_Nebojsa Taraba_Adam Wimpenny_Sarah Forbes Campbell_Chris Marcich_HAVC

Nebojsa Taraba, Adam Wimpenny, Sarah Forbes Campbell, Chris Marcich

‘Moje iskustvo s hrvatskom ekipom je nevjerojatno pozitivno. Često sam u stranim zemljama i volim raditi s lokalnim ljudima. Hrvatska filmska ekipa nevjerojatno je susretljiva i spremna za suradnju, a cijeli proces snimanja u Hrvatskoj vrlo je kreativan. Scenograf Ivan Veljača je fenomenalan, njegovi dizajni su očaravajući. Lokacije koje nam je pronašao location manager Tomislav Peleski su točno ono što nam je trebalo’, rekla je producentica serije Sarah Forbes Campbell na setu u Zagrebu.

Osim u glavnom gradu, druga sezona serije snima se i Lovranu, gdje je smještena vila koja utjelovljuje Hotel Portofino u istoimenom mjestu na talijanskoj rivijeri. Ostale lokacije uključuju Matulje, Grožnjan i Belaj, a snimat će se i u Rijeci.

Na snimanju u Hrvatskoj sudjeluje 135 hrvatskih filmskih djelatnika, među kojima se kao autori doprinosa ističu scenograf Ivan Veljača i tonski snimatelj Luka Mustač, a od ukupno 14 voditelja sektora, 13 ih je iz Hrvatske. Na snimanju u Hrvatskoj sudjeluje preko 800 domaćih statista.

‘Specifičnost ovog projekta je što imamo dosta domaće ekipe i u kreativnom dijelu, što u pravilu nije slučaj kad su u pitanju međunarodne produkcije. Generalno, suradnja s Eagle Eye Dramom je odlična. Spojio nas je Beta film koji je jedan od financijera i globalnih distributera projekta, a oni su partneri u Drugom planu. Međutim, ispalo je i da je izvršni producent Walter Iuzzolino (Eagle Eye Drama) jako dobro upoznat s drugim projektima koje smo radili, poglavito serije ‘Novine’ i ‘Uspjeh’, pa je vjerovao našem prijedlogu da naši ljudi budu na vodećim pozicijama sektora, jer je znao za njihov rad kroz naše originalne projekte’, rekao je Nebojša Taraba.

Inače, direktor fotografije obje sezone serije ‘Hotela Portofino’ je Erol Zubčević, koji je s Drugim planom surađivao i na seriji ‘Uspjeh’, koja je prva originalna HBO produkcija u regiji.

‘Hotel Portofino’ je obiteljska drama puna emocionalnih uspona i padova, s klasičnom whodunit misterijom koja se razvija do dramatičnog vrhunca. Serija koju je kreirao i napisao Matt Baker, prikazuje davno uspostavljenu književnu tradiciju komičnih ’nevinih u inozemstvu’ Britanaca, ali također otkriva mračnije ozbiljnije priče, smještene u povijesnu pozadinu uspona fašizma u Mussolinijevoj Italiji. Obuhvaćajući teme seksualnog i društvenog oslobođenja, ‘Hotel Portofino’ nudi opojni koktel podzapleta u talijanskom okruženju koje oduzima dah.

Sve epizode serije režira Adam Wimpenny. Glavnu ulogu nosi Natascha McElhone, najpoznatija po ulozi Karen Van Der Beek u seriji ‘Kalifornikacija’ (‘Californication’), a u drugoj sezoni još glume i Mark Umbers, Oliver Dench, Louisa Binder, Claude Scott-Mitchell, Carolina Gonnelli, Lily Frazer i mnogi drugi.

HAVC / Foto: Inia Herenčić/HAVC


Pet Srca Sarajeva za seriju Područje bez signala


Tagged: , , , , , , , , ,