Hrabri mališani nas trebaju danas!

Hrabra i iznimna Sara Krilj po treći put vodi tešku borbu s opakom bolešću. U svom privremenom domu u Zagrebu, u stanu udruge Ljubav na djelu, primila je glumicu Anu Begić Tahiri i rukometaša Domagoja Pavlovića kako bi zajedničkim snagama osvijestili probleme s kojima se ovi hrabri mališani susreću svakog dana.domagoj-pavlovic-sara-krilj-i-ana-begicZajedno žele potaknuti sve nas na sudjelovanje u akciji donacijskog koncerta Tamburaške legende za dječji osmijeh. Ovim koncertom prikupljaju se sredstva za tri apartmana u Deželićevoj ulici u Zagrebu, a u kojima borave djeca oboljela od malignih bolesti iz cijele Hrvatske i njihove obitelji za vrijeme liječenja u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

‘U Zagreb sam došla na liječenje zbog povrata zloćudne bolesti, ovog puta tumora u bedrenoj kosti. Vjerujem kako ću i ovog puta pobijediti bolest i brzo se vratiti svojim vršnjacima u Slavonski Brod!’, priča četrnaestogodišnja Sara, dok njezina mama dodaje: ‘Zahvalni smo udruzi Ljubav na djelu koja nam je ustupila ovaj apartman. Sami vjerojatno ne bismo bili u mogućnosti plaćati smještaj, a ovako smo Sara i ja zajedno, što nam je iznimno bitno u danima liječenja’.

Glumica Ana Begić Tahiri i rukometaš PPD Zagreb Domagoj Pavlović apeliraju na sve nas da vlastitim primjerom potaknemo druge i pomognemo da se ovaj cilj ostvari.

‘Riječ je o nevjerojatno hrabroj djevojci koja nas vlastitim primjerom i voljom za životom može mnogo toga naučiti’, komentirala je glumica Ana Begić Tahiri te dodala: ‘Pozivam sve da nam se kupnjom ulaznica pridruže u Lisinskom. Udružimo se svi zajedno kako bi ova djeca imala zdravije i sretnije sutra’.

Donacijski koncert Tamburaške legende za dječji osmijeh održat će se 9. listopada u 19 sati u KD Vatroslav Lisinski, a nastupit će Jacques Houdek, Begini, Slavonske lole i Gazde. Prikupljenim sredstvima obnovit će se apartmani, a na taj način ćemo olakšati boravak i liječenje u Zagrebu ovim malim junacima iz cijele zemlje. Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Hrvatskoj godišnje između 150 i 180 djece i mladih oboli od malignih bolesti, a velika većina oboljelih dolazi iz obitelji slabog imovinskog statusa. Zadaća svih nas je pomoći ovim iznimnim ljudima. Razgovor s ovim mališanima daje nam uvid u njihovu veliku zrelost, nadnaravnu borbu za vlastiti život i veliku želju za sretnijim sutra.

‘Sara je iznimno hrabra i snažna. Podrška mene i mojih suigrača ide Sari ali i svoj drugoj djeci koja se bore s ovom teškom bolešću!’, izjavio je hrvatski rukometni reprezentativac Domagoj Pavlović.

Ulaznice za koncert Tamburaške legende za dječji osmijeh koji će se održati 9. listopada u 19 sati u KD Vatroslav Lisinski možete kupiti u sustavu www.ulaznice.hr ili na blagajni Lisinskog po cijenama od 70, 80 i 90 kuna.

T. D. / Foto: Mirko Janković

Tagged: , , , , , , , , , ,