Hrvatska premijera Djece jeseni

Film ‘Djeca jeseni’ redatelja i scenarista Gorana Rukavine u ponedjeljak je imao svoju hrvatsku premijeru u zagrebačkom kinu CineStar Branimir centar.
Djeca jeseniRiječ je o ljubavnoj drami s elementima trilera u kojoj glavne uloge tumače Leon Lučev i Judita Franković.

Marko (Lučev) je danas samohrani otac 10-godišnje djevojčice kojem je supruga prije tri godine misteriozno nestala u planinarskoj ekspediciji. Lidija (Franković) je obiteljska prijateljica koja polagano postaje dio svakodnevice njega i kćeri. Budući da je forenzičar, sve se više nalazi pred dvojbom – tražiti odgovore na ženinu sudbinu ili prihvatiti novi život?

Svjetska premijera filma održana je prije mjesec dana na 27. Međunarodnom filmskom festivalu u Braunschweigu u posebnom programu ‘Croatia goes Europe’ kojim je festival obilježio pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, a u fazi postprodukcije bio je prikazan i na lanjskom Centeast Marketu u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi.

Uz Franković i Lučeva u sporednim ulogama nastupaju Ivana Roščić i Ana Marija Mandić. Direktor fotografije na filmu bio je Darko Drinovac, montažer Vjeran Pavlinić, scenograf Ivo Hušnjak, kostimografkinja Zorana Meić, skladatelj Davor Devčić, a dizajner zvuka Mladen Pervan. Producent je Zoran Munivrana, a koproducent Josip Popovac. Film je nastao u produkciji kuće Corvus film u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom, sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a distributer je Blitz film i video.

Od četvrtka 5. prosinca ‘Djeca jeseni’ dolaze na redovni repertoar domaćih kina.

HAVC

Tagged: , , , , , , , , , ,