Hrvatski savez slijepih: Složno po vještine

U sklopu Erasmus+ projekta ‘Složno po vještine’ održane su offline radionice u edukacijsko-rehabilitacijskom kampu slijepih, Premantura u Istri.

Projekt koji sufinancira Europska unija usmjeren je na osnaživanje osoba s oštećenjem vida kako bi ravnopravno mogle konkurirati na tržištu rada prilikom pronalaska zaposlenja ili promjene posla.

U radionicama su sudjelovali korisnici iz Slovenije i Hrvatske te su tijekom četiri dana organizirane brojne aktivnosti kako bi poboljšali svoje komunikacijske, socijalizacijske i digitalne vještine.

‘Korisnici su se na radionicama međusobno povezali, imali priliku razmijeniti svoja iskustva i sklopiti prijateljstva koja će se sigurno nastaviti i nakon projekta. Svatko ima pravo ravnopravno sudjelovati na tržištu rada bez obzira na oštećenje vida. Veselimo se nastavku suradnje sa Slovenskim savezom slijepih i nadamo se da će ovaj projekt biti pozitivan korak prema stvaranju inkluzivnog društva’, izjavio je predsjednik Hrvatskog saveza slijepih Vojin Perić.

Idući susret u Sloveniji

Projekt se provodi u partnerstvu sa slovenskim savezom ‘Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije’ s ciljem jačanja suradnje i osnaživanja organizacija za provedbu ERASMUS+ projekata.

U narednom razdoblju u okviru projekta planiran je još jedan set radionica koje će se održati u Sloveniji, kao i online radionice digitalnih, komunikacijskih i socijalnih vještina.

Partnerstvo i suradnja u području cjeloživotnog učenja slijepih i slabovidnih osoba prvi je zajednički projekt Hrvatskog i Slovenskog saveza slijepih, a ujedno i prilika za razmjenu iskustava i jačanje kompetencija partnera za buduće suradnje za dobrobit članova u području uspješnijeg uključivanja na tržište rada, ali i kvalitete života u cjelini.

Projekt će trajati do 28. veljače 2023. godine.

B.K. / Foto: HSS press


Hrvatski savez slijepih: Skupa izvan klupa


Tagged: , , , , , , , ,