Humanitarna ženska utrka za udrugu Europa Donna

Rekordnih 5.629 trkačica i 1.276 djece okupili su se na šestoj dm ženskoj utrci na Jarunu čime je broj trkačica u usporedbi s prvom godinom porastao čak pet puta, a broj malih trkača babybonus utrke tri puta. Sudjelovanjem u jednoj od tri utrke, natjecateljskoj i rekreativnoj te dječjoj utrci, poslali su do sada najglasniju poruku o važnosti sporta i rekreacije.Pobjedu u natjecateljskoj dm ženskoj utrci treću godinu za redom odnijela je poznata hrvatska maratonka Marija Vrajić. Drugoplasirana je Mirica Hrelec, a trećeplasirana Željka Šaban. Osvojile su opremu za trčanje i simbolične iznose na dm darovnoj kartici.

‘Redovito bavljenje sportom ključ je zdravog načina života i u dm-u smo ponosni što smo od 2012. godine dio pokreta popularizacije rekreativnog trčanja. U tome nam je tijekom šest godina pomoglo više od 17.100 žena i 3.600 djece. Utrku organiziramo kako bismo potaknuli građane na bolju brigu o zdravlju i zahvaljujem Hrvatskom forumu protiv raka dojke Europa Donni koja nam je pomogla da sudionice ovogodišnje utrke educiramo o važnosti prevencije’, izjavila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.

Na dan utrke trkačice su Europa Donni donirale 21.000 kuna, a putem humanitarnog telefona 060 919191 (6,25kn s PDV-om) tijekom deset dana uoči utrke prikupljeno je 26.800 kuna za kupnju uređaja za intraoperativno zračenje. Uređaj smanjuje emisije zračenja, olakšava tijek liječenja i oporavak, jer umjesto 25 do 30 dolazaka na terapiju zračenjem, pacijent već nakon nekoliko dana može biti u krugu obitelji i na radnome mjestu.

Utrci se pridružila i poznata food bloggerica Maja Brekalo koja je preuzela odgovornost pripreme obroka od dmBio proizvoda za trkačice i male trkače. Za dobru atmosferu bili su zaduženi Tamara Loos i Saša Lozar, a veliko slavlje sporta i rekreacije zaključeno je koncertom pod zvijezdama grupe Positivo.

N. L. / Foto: Tomislav Rosandić


Hrvatski olimpijci trčali za oboljele od raka


5.000 trkačica i malih trkača na Bundeku


Tagged: , , , , , , , , , , , ,