Humanitarni Dundo Maroje na engleskom

Iako se posljednjih dana stišala bura oko vodene stihije koja je mnoge diljem Lijepe naše ostavila bez krova nad glavom, pomoć koja stiže na adrese pogođenih poplavama još je uvijek i više no dobrodošla, pa je Crveni križ u suradnji s IWCZ i IAC još jednom zakazao veliku humanitarnu akciju ovog petka 13. lipnja u zagrebačkom baru Sova (Gajeva 26) na koju su se već dosad mnogi rado odazvali.
Dundo MarojeDa je dobro činiti dobro, zna zagrebačka Pomet družina (redatelj Lawrence Kiiru, Marko Cindrić kao Pomet, Šiško Horvat kao Maroje i Sadi, Ivana Zanjko/Petra Vukelić kao Petrunjela, Asim Ugljen kao Bokčilo i Ugo Tudešak, Karlo Mrkša kao Maro, Alan Katić kao Popiva) hit-predstave ‘Dunda Maroja’ na engleskom, ‘Master Maroje Abridged’, koja će otvoriti ovu večer te lepršavom i urnebesnom komedijom upoznati goste s Marinom Držićem kakvog dosad nisu imali prilike vidjeti. Za tu jedinstvenu produkciju sasvim prilagođenu modernom senzibilitetu i svim generacijama, zaslužna je ponajprije glumica i redateljica Romana Petrušić, koja se nakon 20 godina bogatog radnog staža u Americi vratila na hrvatsku scenu gdje za strance, ali i domaće želi kazališno ‘oživjeti’ najbolja djela hrvatske kulturne baštine.

Nakon druženja s ljudima nazbilj i nahvao, dundomarojevci će scenu prepustiti šarmantnom ‘starom’ rockeru u duši, glumcu i redatelju Filipu Šovagoviću, koji će sa svojim opakim bandom pokazati zašto odnedavno žare i pale kulturnim pozornicama našeg grada, dok je šećer na kraju flamenco poezija F. G. Lorce u vrućoj izvedbi Nine Flamence uz gitaru Tomislava Tenšeka i banda Duende.

Svi se gosti mole da pokažu humanost na djelu te ustupe svoje donacije (sugerirana donacija za predstavu je 100 kuna, ali svaka je kuna važna, za svirku je minimalna 20 kuna) koje će nakon uspješne večeri biti promptno proslijeđene Crvenom križu i udruzi Pobjede iz Osijeka.

Kako su se za ovu humanitarnu večer i brojni drugi glazbenici samoinicijativno javili, organizatori se nadaju i skorašnjoj jednako dobroj reprizi/reprizama koja će praksu pomaganja potrebitima uvesti kao pravilo, a ne iznimku. Početak predstave ‘Master Maroje Abridged’ zakazan je za 19.30 sati, a svirke uživo za 21 sat

I. C.

Pročitajte još: Dundo Maroje na engleskom

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,