Humanity First: Donacija školskog pribora

Humanitarna udruga Humanity First donirala je oko 80 paketa školskog pribora osnovnim školama u Brezovici i Horvatima, koji će pomoći djeci u potrebi da što sretnije i uspješnije započnu novu školsku godinu.Osim toga, donirali su i oko 40 paketa školskog pribora osnovnim školama u Soblincu i Vugrovcu. Sve su donacije održane pod sloganom ‘Znanje je svjetlost’.

Darko Rogalo, ravnatelj OŠ Brezovica nije štedio riječi zahvale. Naglasio je kako bi trebalo biti što više donatora jer je potrebitih, nažalost, sve više. ‘Paket je bio estetski i sadržajno, u svakom pogledu pun. A najvažnije je što je imao slogan ‘Ljubav za sve, mržnja ni za koga’. Dobili smo 73 paketa koja su zaista obradovala dječicu kojima to zaista treba. To je hvalevrijedna akcija. Kada budemo imali prvu priliku, javno ćemo se zahvaliti predsjedniku i članovima udruge Humanity First i dati im diplomu’, rekao je Rogalo. Dodao je kako je to najmanje što mogu napraviti. ‘To nije nikakva kurtoazija već zaista zahvalnost ‘do neba’ u ovim teškim vremenima’, istaknuo je Rogalo.

Naglasio je kako su članovi udruge Humanity First mislili na sve. Tako su napravili posebne pakete za djevojčice, a posebno za dječake. Isto tako, bili su posebni paketi za učenike od prvog do četvrtog te od petog do osmog razreda. ‘Stvarno su pazili na svaki detalj i još jednom se zahvaljujemo predsjedniku udruge Munawwaru Muhammadu Khanu i ostalim članovima udruge’, rekao je Rogalo. ‘Šteta je da ovakve humanitarne hvalevrijedne akcije prolaze ‘ispod radara’ u ovakvim teškim vremenima’, zaključio je Rogalo.

I ravnateljica OŠ Ivana Granđe u Soblincu, Leonida Udovičić, u ime učenika i roditelja zahvalila je na donaciji školskog pribora. ‘Vjerujem da će školski pribor uvelike pomoći obiteljima. Kada smo odlučivali o tome kojoj djeci je to najpotrebnije, rukovodili smo se nekim našim pokazateljima, primjerice brojnošću obitelji odnosno djece u jednoj obitelji, samohranom roditeljstvu te onoj djeci kojoj povremeno nedostaje pribor iz raznih razloga. Toj djeci će ta pomoć jako dobro doći. To će olakšati kućni proračun brojnim obiteljima. Inače, naše škole su stradale u potresu i završavaju se sanacije’, rekla je Leonida Udovičić.

Dodala je kako razumiju u kakvim su problemima obitelji. ‘Paketi su prekrasno uređeni i aranžirani, a u njima se nalazi sve ono što je potrebno jednom učeniku. Uz ovaj pribor dobili su i majice koje će koristiti za nastavu tjelesnog pa je i to dodatni plus’, istaknula je Leonida Udovičić. Zahvalila je i bivšem saborskom zastupniku Draženku Pandeku koji je preporučio školu u Soblincu za dodjelu humanitarne pomoći. ‘Ideja je prije svega humana i smatram da takve ideje i inače treba podržavati’, zaključila je Udovičić.

S. P.


Tagged: , , , , , , , , , ,