Ilica Q’Art: Buvljak na otvorenom, upcycling i recycling

Projekt Ilica Q’ART održava se već treću godinu u samom središtu grada, u Ilici, oko Zagrepčanima omiljenog Britanca i u parku Akademije likovnih umjetnosti (ALU).Cilj projekta je osvijestiti važnost poštivanja zajednice u kojoj živimo, povećati kvalitetu života kroz održivu, pravednu budućnost te istaknuti važnost upcyclinga i recyclinga. Organizatori događanja su Ivana Nikolić Popović, predsjednica Kreativnih i kulturnih industrija i Aleksandar Battista Ilić, profesor ALU,

Britanski trg postat će velika pozornica na kojoj će uz DJ-e svoje pozicije zauzeti i gastro bloggeri te pripremati kreativne mirisno okusne delicije. Park ALU ugostit će jazz glazbenike, a među njima i Valeriju Nikolovsku, koja i sama reciklira i promovira održivost kao način života.

Nedjeljni program donosi i veliku novost: po prvi put se u Zagrebu organizira veliki buvljak na otvorenom od 11 do 14 sati. Svi su dobrodošli da donesu/iznesu na Ilicu stvari koje im više ne trebaju te ih prodaju ili zamijene za neke druge koje su im potrebne. Želja nam je skrenuti pažnju na stalno rastući konzumerizam kao negativan trend te na potrebu očuvanja okoliša i zajednice u kojoj živimo, poručuju organizatori.

Modna revija MODQ’ART održat će se u nedjelju, 9. lipnja (11 sati) i zasigurno će mnoge privući svojom atraktivnošću. Želi se naglasiti koliko je nepotrebno gomilanje odjeće te osvijestiti potrebu ljudi da se okrenu recyclingu i upcyclingu. U ulozi modela second hand odjeće naći će se i neke poznate osobe.

Opširnije na www.projektilica.com

V. V.


Tagged: , , , , , , , ,