Ima li ljubav rok trajanja?

Je li dan za ‘metak’ ipak rezerviran za četvrtak, a ne petak? Odgovor je možda u romanu Hilary Boyd ‘Četvrtkom u parku’.
Četvrtkom u parkuŠto napraviti ako ste u braku s osobom pola svog života i bez objašnjenja ona najednom napusti vaš bračni krevet – zauvijek? Mozaik knjiga vas vodi, s malo crnog humora, u svijet zrelih promišljanja o trajnosti ljubavi, obiteljskih veza, drama, strasti, tajni i laži, a sve to u ovom lijepom i pronicljivom bestseleru napisanom od autorice s baš pravim iskustvom da ga napiše.

Više od trideset godina Jeanie je bila Georgeova supruga, puna ljubavi, predana majka njihovoj kćeri i od nedavno, uzorna baka. Unatoč tome, već nekoliko godina, George ne želi s njom dijeliti bračni krevet, i to bez objašnjenja. Je li napravila nešto krivo? George, nažalost, ne želi objasniti svoje ponašanje. Svakoga četvrtka Jeanie vodi svoju unuku u park, gdje jednom prilikom upoznaje Raya, djeda s istim obavezama prema svom unuku. Druženje s Rayem podsjeti je nakon dugo vremena kako je to osjećati se poželjnom. Iako nevoljko, Jeanie osjeća da se zaljubljuje u njega, ali ima li hrabrosti u potpunosti promijeniti svoj život i dati ljubavi još jednu šansu?

Hilary Boyd (rođena 1949, Prestatyn, North Wales) jedna je od najprodavanijih spisateljica romana uglavnom tematike iz života i ljubava osoba zrelije dobi. Školovala se za medicinsku sestru i bračnog savjetnika prije nego što je postala novinarka specijalizirana za teme poboljšanja zdravlja i objavila je šest publicističkih naslova na tu temu. Njezin prvi roman ‘Četvrtkom u parku’, postao je neočekivani bestseler širom svijeta. Spisateljski rad, koji tematizira ljubavni i spolni život ljudi zrelije životne dobi, doveo je do razvoja novoga književnog žanra, koji su novine Observer nazvale ‘gran-lit’. Udana je za filmskog producenta Don Boyda, ima tri kćeri i živi u Londonu.

Mozaik

Tagged: , , , , , , , , , ,