Imageination u galeriji Karas

Izložba ‘Imageination’ / ‘Odjeća, tekstil, maska i kostim kao tema i medij u suvremenoj umjetnosti’, održat će se u zagrebačkoj galeriji Karas, u utorak 29. listopada u 19 sati.

Imageination - izložbaDrugi dio izložbe bit će otvoren u subotu 2. studenoga u 12 sati u Centru Kaptol/3. etaža. Kustosica izložbe je Silva Kalčić.

Riječ je o izložbi radova u raznim medijima i područjima suvremene umjetnosti, koji se tiču i uzimaju kao svoj materijal tekstil (draperiju, tkanje…), odjeću (modnu, anti-modnu, odjeću kao ready-made, kao kostim ili maska tj. kao potvrdu ili način promjene ili negacije identiteta) ili prisvajaju modne strategije poput omatanja, nabiranja, catwalka, samoprezentacije, komunikacijskog jezika mode. Organizator je ULUPUH, ravnateljica je Ivana Bakal.

Nazivom izložbe želi se asocirati na propalu hrvatsku modnu industriju za mlade, ali i vizualnu kulturu odnosno kulturu slike danas. Također, naziv izložbe ima poveznicu s anti-modom Miroslava Šuteja s obzirom na naslov knjige Andreja Smrekara iz 2005. (‘Image/ination – Miroslav Šutej, Drawings, Prints, Paintings and Objects 1961/72’, Skaner studio, Zagreb). Instalaciju Momčila Goluba pod nazivom ‘Geometrijska apstrakcija od krojačke podstave za kompozitora Richarda Wagnera naručena u Diora 1980. g. na temelju Nadarove fotografije (1980. – 1986.)’ re-kreirat će u suradnji s Udrugom Kamensko.

ULUPUH

Tagged: , , , , , , , , , ,