Izložba fotografija Tragom Petra Hektorovića

U zagrebačkom Arheološkom muzeju, 9. svibnja (18 sati) bit će otvorena izložba fotografija ‘Tragom Petra Hektorovića’.Rezultat je to fotoradionice za mlade koju je Hrvatski fotosavez priredio 2016. godine u suradnji s Osnovnom školom Petra Hektorovića, Stari Grad i Osnovnom školom Jelsa.

Sudionici fotoradionice bili su učenici osnovnih škola: Marijana Buratović, Đoana Marija Deletis, Noemi Dužević, Marta Grabić, Dora Makjanić, Ana Milatić, Marta Miloš, Pia Miloš, Lorena Novak, Benjamin Peronja, Zara Radonić, Korina Stančić i Josipa Tepić.

Fotoradionicu je vodila Zlata Medak, voditeljica programa Hrvatskog fotosaveza za mlade, a suradnici su bili Predrag Bosnar, tajnik Hrvatskog fotosaveza, Vinko Tarbušković, učitelj i Katija Barbić, učiteljica.

Mladi su autori u trodnevnoj fotoradionici slijedili put Petra Hektorovića opisan u ‘Ribanju i ribarskom prigovaranju’, na Hvaru, Braču i Šolti istraživali i bilježili slikovne senzacije, osobitu pozornost posvetili su Dvorcu Petra Hektorovića, odnosno samom Starom Gradu na Hvaru.

A. M.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,