Izložba/performans Vlaste Delimar

U Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu, u utorak, 10. rujna u 19 sati, otvara se izložba ‘To sam ja’ proslavljene hrvatske multimedijalne umjetnice Vlaste Delimar. Na otvorenju izložbe, u performansu ‘La chambre claire’ sudjeluje Sven Medvešek.

Vlasta DelimarNakon boravka u Cité Internationale des Arts de Paris, Vlasta Delimar u izlozima Medijateke predstavlja projekt u kojemu propituje svoje mjesto i svoj rad u okviru zrcalnog pogleda na  rad dvaju fotografa – Francuza Rolanda Barthesa i Hrvata Željka Jermana.

Vlasta Delimar rođena je 1956. godine u Zagrebu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu te studirala povijest umjetnosti i etnologiju. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice umjetnika. Izvela je tridesetak različitih performansa, napravila pedesetak samostalnih izložbi i oko 200 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Voditeljica je umjetničke organizacije Moja zemlja, Štaglinec. Ne podržava identifikaciju ili pripadnost bilo kojoj ideologiji, religiji, političkoj stranci ili državi. Zalaže se za ljudska prava, slobodu individue, poštivanje različitosti i ekološku svijest. Živi i radi u Zagrebu.

Institut Francais

Tagged: , , , , , , , , , , ,