Jackie Chan se vraća u Motovun

U sklopu projekta ‘Istra u kadru’, 14. lipnja 2019., Istarska filmska komisija (Istria Film Commission) u Motovunu će na središnjem trgu premijerno prikazati ‘Božji oklop’ scenarista i redatelja Jackieja Chana, koji nosi i glavnu ulogu.Film je snimljen u hongkonško-jugoslavenskoj koprodukciji (Jadran film), pa je u bivšoj Jugoslaviji odabrano nekoliko lokacija na kojima se film snimao: Postojnska jama i Predjamski grad u Sloveniji; Samoborski dvorac, tržnica na Dolcu i naselje Trnje u Zagrebu te Motovun u Hrvatskoj.

Zanimljivost je da će film biti prikazan na izvornom, kineskom jeziku, a po prvi put će ga gledatelji imati priliku pogledati podnaslovljenog na hrvatskom. Zbog interesa stranih gostiju koji borave u Motovunu i okolici, prikazat će se i titlovi na engleskom jeziku.

Projekciji će prethoditi koncert puhačkog orkestra ‘KUD-a Matka Laginje’ iz Lovreča s repertoarom filmske glazbe. Istovremeno, u suradnji s udrugom Fotovun iz Motovuna predstavit će se izložba plakata i fotografija sa seta, u galeriji Pet kula.

HAVC

Tagged: , , , , , ,