Jadranka Ivaniš-Yaya: Izložba Male stvari 2

Likovna izložba ‘Male stvari 2′ autorice Jadranke Ivaniš-Yaye bit će otvorena u ponedjeljak, 11. lipnja, u 18 sati u Knjižnici Vladimira Nazora (Vodovodna 13) u Zagrebu. Autoričin rad predstavit će povjesničarka umjetnosti Jelena Mayer, a izložba ostaje otvorena do 1. srpnja.

Izložba ‘Male stvari 2’ svojevrsna je retrospektiva koja se tematski nastavlja na izložbu ‘Male stvari’, održanu u sklopu galerije Arternativa 2016. godine u Zagrebu.

Izložba broji preko pedeset crteža i slikocrteža malih formata nastalih u širokom vremenskom rasponu – od ranih studentskih radova s Akademije do recentnih poluautomatskih crteža koji su dovedeni u potpuno drugačije kompozicijske odnose. Radovi su tematski i sadržajno raspoređeni prema istovrsnim motivima ili pak prema srodnom koloritu ploha. Posebnost ove izložbe čini njen bezvremenski karakter budući da je prostorno-vremenski okvir prevladan povezujući oblikovne elemente ranih i novih radova u sasvim novu organsku cjelinu.

Jadranka Ivaniš rođena je u Zagrebu 1974. godine. Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (odsjek slikarstva) upisuje Grafički fakultet u Zagrebu te potom Likovnu akademiju u Zagrebu gdje je diplomirala 2000.g. u klasi prof. Zlatka Kesera. 2009. godine upisuje Talijansku školu mode i dizajna Callegari te završava za stilista uređenja unutarnjih prostora.

Paralelno gradi glazbenu karijeru u grupi Jinx (od 1993.). Živi i radi u Zagrebu, bavi se slikarstvom, održava likovne radionice za djecu i mlade te za osobe s posebnim potrebama. Dizajnira nakit i ilustrira.

Radionice koje vodi, trenutno održava u 4SOBE (Ilica 113) i u Egidi, (Medveščak 37), dnevnom centru za radnu terapiju i rehabilitaciju osoba s intelektualnim poteškoćama.

Foto: KGZ promo


Prošireni Jinxi u Tvornici

Tagged: , , , , , , , , , , ,