Jinx na kraju Ljeta u MSU

Grupa Jinx, koja slavi 20 godina postojanja, na platou Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu zatvorila je multimedijski program ‘Ljeto u MSU! uz Jadransko’ u sklopu kojeg su posljednjih šest subota na krovu muzeja nastupala velika domaća imena.
Jinx (foto BornaFilić-Pixsell)Iako je početak svirke Jinxa pratilo pravo apokaliptično vrijeme, to im nije pomrsilo račune u stvaranju disco-evergreen ‘štimunga’ na natkrivenom platou MSU-a. Pokraj prepoznatljivog dvostrukog tobogana, Jinxi su nastavili večer u istom revijalnom tonu, bacajući mnoštvo plesnih uroka u zagrebačku noć s mnogobrojnim jinxofilima i ostalim ljubiteljima vrhunske svirke.

Tako se unikatna koncertna lokacija zajedno sa zvukom Jinxa pokazala kao idealna formula za veliku završnicu ‘Ljeta u MSU! uz Jadransko’ koju su obilježile pozitivne vibracije i dobri uroci uz hitove i glazbene poslatice ovog legendarnog benda.

‘Iako smo bacili urok na nebo i kišu, mislim da smo joj uspješno prkosili na platou MSU-a. Drago mi je što smo bili dio ovog projekta koji je na dobrom tragu da parira europskim i svjetskim muzejima koji obično kroz takve vidove zabave prezentiraju kulturno umjetnički sadržaj. Vjerujem da je ovaj susret pop kulture i umjetnosti dobitna kombinacija koja je privukla širu publiku u MSU i nadam se da ćemo svjedočiti ovoj pozitivnoj priči i ubuduće’, dodala je Jadranka Ivaniš Yaya, glavni vokal Jinxa.

No tu nije kraj ljetnom provodu u MSU zahvaljujući legendarnoj umjetnici Vlasti Delimar koja priređuje rođendansku proslavu u četvrtak, 31. srpnja na koju su dobrodošli svi koji se žele podružiti s umjetnicom i premijerno pogledati spot Vlaste Delimar i Leta 3.

Sve to ukazuje na dobro osmišljenu ljetnu priču. Osim Jinxa, MSU je ugostio vodeća domaća imena poput Rundek Cargo Trija, Elementala , Urban & 4, Gustafa i Bambi Molestersa. Kako bi svatko pronašao nešto za sebe, MSU je svake subote organizirao prvokasni paket sadržaja koji uključuje koncerte na krovu muzeja, filmsku projekciju i veliku retrospektivnu izložbu Vlaste Delimar, a svakog petka besplatne svirke perspektivnih bandova pod krovnim nazivom ‘Korijeni rocka’.

M. L. / Foto: Borna Filić (Pixsell)

Pročitajte još: Rockersko ljeto u MSU

 

Tagged: , , , , , , , , , , ,