Jelena Radan: Koncert u Tvornici i spot Blagoslov

Jelena Radan će u četvrtak, 24. listopada publici u zagrebačkoj Tvornici kulture predstaviti svoj aktualni album ‘Voyage’ koji je u četiri mjeseca skupio pozitivne recenzije.

Jelena RadanDok se na radiju vrti aktualni singl ‘Blagoslov’ s Aljošom Šerićem iz grupe Pavel, koji potpisuje i tekst za ovu pjesmu, Jelena je okupila mali tim i zaputila se u okolicu Velike Gorice snimiti spot. Šumski put prepun rupa ispunjenih kišnicom i blatom, samo je pojačao dojam pjesme.

Uz pomoć dobrih ljudi iz Buševca koji su im ustupili stari, crveni minibus iz sedamdesetih, uspjeli su izvesti ideju Borisa Sekulića koji je, nakon prva dva spota za pjesme ‘Sjeti me se, ljube’ i ‘The Device’, idejno osmislio i režirao i ovaj, a njegove ideje je kamerom uhvatio Goran Šantar iz Osijeka.

‘Kao i u prethodna dva spota osnovna vodilja je bila putovanje. Vizualno se razlikuje od ostalih svojom jednostavnošću i sjetom, baš kao i sama pjesma. Ideja je bila prikazati trenutak života jednog slučajnog prolaznika koji u vožnji starim autobusom svojim stanjem ilustrira emociju kao suštinu pjesme. U spotu se ne pojavljuju ni Aljoša ni Jelena, ali vizualnim minimalizmom neometano možemo uživati u njihovoj interpretaciji’ – komentira Boris Sekulić.

Neznanac u spotu je vizualni umjetnik Đorđe Jandrić koji je na Jelenin i Borisov nagovor pristao sudjelovati u ovom uratku.

‘Trebalo nam je lice koje ne glumi već jednostavno prenosi energiju i ugođaj pjesme takvo kakvo jest. Đorđe ima baš takvo lice i mimiku, pogled, sjetu i životne markere koji se ne mogu izbjeći dok gleda kroz zamagljen prozor ili stišće ruksak u krilu. Sve je izrečeno tako jednostavno. Obožavam ovaj spot, zapravo filmić’ – progovara Jelena o ovom spotu i nastavlja:
‘Namjera je bila ugođajno nadograditi pjesmu koja je nastala u skladateljskoj manufakturi Anite Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas, a tu su i glazbenici na harmonici i violini, kontrabasu, akustičnoj gitari i udaraljkama: Miroslav Navračić, Emil Gabrić, Ivan Gazibara, Toni Novak i Josip Konfić.’

Ulaznice za koncert u četvrtak, 24. listopada u Tvornici, mogu se kupiti po cijeni od 50 kuna tribine i 60 kuna parter na www.ulaznice.hr te u Aquarius Recordsu, Atlas Airtoursu, Croatia Recordsu, Dancing Bearu, Tisku i na blagajni Tvornice kulture.

Menart

Tagged: , , , , , , , , , , , ,