Josipa Lisac: 50 godina Dnevnika jedne ljubavi

Josipa Lisac grandioznim je nastupom pred prepunom zagrebačkom dvoranom Lisinski obilježila 50 godina albuma ‘Dnevnik jedne ljubavi’.Velika glazbena umjetnica večer je posvetila antologijskom izdanju koje označava ključni trenutak njezine karijere, ali i kompletne diskografske povijesti našeg podneblja. Jubilarna obljetnica epohalnog albuma, bila je prilika za čuti i dio prebogatog kataloga iz nevjerojatne karijere duge više od pola stoljeća. ‘Dnevnik’ je podsjetnik na Josipinu glazbenu i životnu suradnju s Karlom Metikošem, a upravo je on ostavio autorski pečat na neke od njezinih najprepoznatljivijih pjesama.

Josipa je koncert započela a capella izvedbom pjesme ‘Srela sam se s njim’, a uslijedile su ‘O jednoj mladosti’ i ‘Sreća’ kojima se koncert nastavio uz pratnju punog benda. Set listu koncerta činila je većina skladbi s ‘Dnevnika jedne ljubavi’, ali i najveći hitovi karijere duge više od pola stoljeća. Lisinski je čuo ‘1000 razloga’, ‘Živim po svome’ i ‘Vjerujem ti sve’ kao i ‘Dunav ljubi nebo’, ‘Daleko’ i ‘Ne prepoznajem ga’. Dakako mjesta je bilo i za klasike ‘Jedna kratka vijest’ u a capella izvedbi, kao i ‘Boginja’, ‘Hir, hir, hir’, ‘Danas sam luda’ i ‘Magla’, dok je bis tradicionalno pripao skladbama ‘Ležaj od suza’ i ‘Ispočetka’.

Bio je to prvi od dva zagrebačka koncerta rasprodana prije više od mjesec i pol. Drugi susret u Lisinskom  bio je planiran za subotu, 25. veljače, ali je nažalost otkazan zbog Josipina problema s išijasom.

C. R. / Foto: Filip Bušić


Tagged: , , , , , , ,