Josipa Lisac oduševila prepun Lisinski

Josipa Lisac oduševila je u utorak navečer prepunu Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog u Zagrebu na koncertu posvećenom Karlu Metikošu.
Josipa Lisac oduševila LisinskiZavršna stanica godinu dana duge turneje u povodu 40 godina od izlaska albuma ‘Dnevnik jedne ljubavi’ pokazala je da je Lisinski koncertni prostor koji senzibilitetom najviše odgovara Josipi Lisac. Superiorna izvedba na krilima moćnog banda u sastavu Gojko Tomljanović, Josip Grah, Borna Šercar, Davor Črnigoj i Borna Šercar u više od dva sata podsjetila je na sve najvažnije momente u Josipinoj karijeri. Od uvodne ‘Ave Maria’ kojom već godina počinje svoje koncerte, do završne ‘Ispočetka’, kojom kao da poručuje da u njoj ima još puno energije, Josipa je oduševila fanove pristigle iz svih krajeva Hrvatske. Sjajan prateći band, koji već godinama svira u istom sastavu, superiorno je proletio kroz koncert svojim vrhunskim interpretacijama u kojima su miješali rock, blues i jazz utjecaji, ponekad potpuno okretavši aranžmane znanih hitova poput ‘Dok razmišljam o nama’, ‘Na na na na’ i ‘Vjerujem ti sve’. Prostora na set listi bilo je, dakako, i za ‘Maglu’, ‘O jednoj mladosti’, ‘Hir, hir, hir’, ‘Ležaj od suza’, ‘Danas sam luda’, ‘Ja bolujem’ i odlličan singl ‘Ljubav’ koji je izvela s grupom Quasarr, jedinim gostima koncerta.

Kao i svi Josipini koncerti i ovaj je bio posvećen Karlu Metikošu o čijem životu i radu su prikazana i četiri kratka filma. Njihov prvi zajednički album ‘Dnevnik jedne ljubavi’, objavljen 1973. godine, u kojem je Metikoš pokazao svoju skladateljsku viziju koristeći se raskošnim Josipinim talentom, mogao je stati uz bok tadašnjim svjetskim albumima. Bio je to prvi ženski rock i konceptualni album koji se danas svrstava u antologijska djela hrvatske glazbene baštine. Josipa je na duhovit način ispričala da joj se u početku nije svidio naslov jer je nekako bio preizravan, ali s obzirom da je imala samo 22 godine takva reakcija je bila očekivana. Priznala je da su neke pjesme s tog albuma dolazile i odlazile s njezina repertoara, ali ‘O jednoj mladosti’ je pjesma koju pjeva punih 40 godina.

Croatia Records, izdavačka kuća u kojoj je Josipa objavila svoj prvi album, ali i sve ostale, dodijelila joj je posebno priznanje za njezin izuzetan doprinos glazbi. Ove godine ‘Dnevnik jedne ljubavi’ obnovljen je ponovo na vinilu čime je oduševila generacije koje ga već imaju u svojim kućnim fonotekama, a neke nove ga imaju priliku tek otkriti. Posebnost ovog izdanja krasi potpuno bijela ploča koja je u savršenom kontrastu s prepoznatljivim crnim omotom ‘Dnevnika jedne ljubavi’.

U petak, 13. prosinca, u organizaciji Los Angeles agencije, Josipa Lisac će ponovo stati na pozornicu Lisinskog i s puno strasti, energije i ljubavi otpjevati pjesme koje su već odavno pokazale svoju vrijednost. Ulaznica za ovaj koncert je ostalo još malo, a dostupne su po cijenama od 120, 150 i 170 kuna na blagajni dvorane Lisinski i na www.lisinski.hr.

Croatia Records

Pročitajte još: Josipa Lisac rasprodala Lisinski , Dodan još jedan koncert Josipe Lisac

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,