Josipa Pavičić Berardini: Humanitarna večer za školovanje mladih

O važnosti obrazovanja učestalo se govori i piše. Često se naglašava i kako je 21. stoljeće – stoljeće znanja, puno izazova moderne tehnologije u kojem obrazovanje pojedinca sve više dobiva na važnosti.Međutim, pitanja koje se nerijetko postavljaju, kako u Hrvatskoj tako i diljem svijeta slična su onima: Je li obrazovanje uistinu dostupno svima? Imamo li svi jednake mogućnosti postati ono što želimo?

Kako bi barem malo pripomogla pozitivnom trendu odgovora na ova i slična pitanja, spisateljica i ambasadorica udruge Europa Donna Hrvatska, Josipa Pavičić Berardini organizirala je humanitarni kutak pod nazivom ‘Večer gdje prodaja pomaže’. Humanitarni kutak organiziran je u sklopu trodnevnog regionalnog summita prodajnih profesionalaca ESAS održanog u Poreču, a sve u svrhu pružanja financijske pomoći djeci bez roditelja u njihovom školovanju. Uvijek imajući u primisli važnosti školovanja i ulaganja u znanje, Josipa je odabrala štićenice Stambene zajednice doma iz Nazorove, Dinu (18) i Patriciju (16).

‘Dina i Paricija djevojke su koje je sudbina spojila i u ljubavi prema taekwondou, želji za školovanjem i samostalnosti. Obje sanjaju o tome kako će jednog dana imati obitelj i djecu kojoj će moći pružiti sve ono što one same nisu imale’, rekla je Josipa Pavičić Berardini, koja se našla i u voditeljskoj ulozi zajedno s Davorom Bilmanom, direktorom summita ESAS.

Prije humanitarne večere, sudionici summita imali su priliku pogledati film Filipa Zadre te se upoznati kako s Dinom i Patricijom tako i s njihovim pokroviteljima. Nadalje, sudionici su imali priliku popratiti i photosession frizura koje potpisuju majstori renomirane francuske kuće Eugène Perma.

Zahvaljujući udruzi Europa Donna Hrvatska, europskoj koaliciji protiv raka dojke, Dina i Patricija dobile su jednokratnu financijsku pomoć za daljnje školovanje i ostvarenje svojih snova i budućnosti o kakvoj su oduvijek sanjale.

V. O. / Foto: Vladimir Semenčić


 

Tagged: , , , , , , , , ,