Jubilarno ilustrirano izdanje Coelhova Alkemičara

Globalni klasik i jedna od najprodavanija knjiga u povijesti ‘Alkemičar’ Paula Coelha doživjela je i svoje jubilarno ilustrirano izdanje za što je u Hrvatskoj zaslužan VBZ.

Godine 1988. Paulo Coelho napisao je jednu sasvim drugačiju knjigu, ‘Alkemičara’, koji je klasik našeg vremena. Globalno poznat, ‘Alkemičar’ je osvojio svijet i jedna je od najprodavanijih knjiga u povijesti te izvor inspiracije generacijama čitatelja.

Kad nešto uistinu želiš,
onda se i sav Svijet uroti da to i ostvariš.

‘Alkemičar’ je nadahnuo milijune ljudi širom svijeta. Ova divna knjiga, istovremeno jednostavna i prepuna životnih poruka i mudrosti, govori o mladom andaluzijskom pastiru Santiagu koji iz svojega doma u Španjolskoj odlazi u egipatsku pustinju u potrazi za blagom skrivenim u piramidama.

Putem, on susreće Ciganku, čovjeka koji sebe naziva kraljem i alkemičara, a oni ga navode na njegovu putu. Putovanje koje počinje kao potraga za svjetovnim dobrima tako se pretvara u otkrivanje unutarnjeg blaga. Ova dragocjena i poticajna priča o mladiću Santiagu svjedoči o tome koliko je važno slušati svoje srce i vjerovati u snove jer oni mogu preobraziti naš život.

Paulo Coelho jedan je od najutjecajnih pisaca našega vremena. Njegove knjige, objavljene na 81 jezika i prodane u više od 200 milijuna primjeraka, dotakle su srca brojnih čitatelja širom svijeta. Paulo je član Brazilske akademije društvenih znanosti, UN-ov glasnik mira, a 2009. postao je nositelj Guinnessova rekorda kao pisac čija je knjiga ‘Alkemičar’ prevedena na najviše svjetskih jezika. Njegov blog možete pratiti na: https://paulocoelhoblog.com/

Eva Eller ilustratorica je i grafička dizajnerica. Rođena je u Tallinnu u Estoniji, gdje je završila Estonsku akademiju likovnih umjetnosti. Služi se različitim umjetničkim tehnikama, ilustracije izrađuje ručno i digitalno, a najviše voli grafiku. U njezinoj estetici ističe se jedinstven osjećaj za boje, a svojim umjetničkim radom često istražuje teme iz područja povijesti i duhovnosti. Autorica je naslovnica i ilustracija mnogih knjiga za djecu i odrasle.

V. B. / Foto: Promo


Tagged: , , , , , , , , ,