Karlovačko pivo: Fjaka, galebarenje, špica i bećarac

U želji da podsjeti na genijalne hrvatske običaje i približi ih brojnim turistima koji tijekom ljeta posjete našu zemlju, Karlovačko pivo u limenci stiže u posebnom, ljetnom izdanju na kojem ponosno predstavlja fjaku, špicu, bećarac i galebarenje.Karlovačko pivo-GalebarenjeUz zabavne ilustracije i dvojezična pojašnjenja običaja karakterističnih za različite hrvatske regije, domaći i strani ljubitelji Karlovačkog tako će pobliže upoznati fjaku, tehniku meditacije koja se izvodi u ležećem ili sjedećem položaju negdje u debelom hladu, a koju su lokalni gurui gotovo usavršili svakodnevnom praksom.

Galebarenje, tehnika zavođenja koja se prenosi s koljena na koljeno, u Dalmaciji se prakticira se ljeti, kada je hrvatska obala prepuna lijepih djevojaka.

Zagrebačka špica društveni je fenomen koji se odigrava subotama u centru grada – posjetitelji špice modno su osviješteni, prate trendove i oduševljavaju prolaznike svojim odjevnim kombinacijama.

Slavonski bećari neizlječivi su romantičari, a srca mladih dama osvajaju suptilnom naturalističkom lirikom zvanom bećarac.

K. P.


Karlovačko Radler_viški limun
Karlovački radler s viškim limunom
Tagged: , , , , , , , , , ,