Karlovačko RockOff: 30 najboljih

Gotovo 200 prijava pristiglo je na adresu inovativne glazbene platforme Karlovačko RockOff, utemeljitelja Hrvatskog društva skladatelja, koja drugu godinu zaredom kreće u potragu za talentiranim mladim umjetnicima i novim imenima koja će uzdrmati domaću glazbenu scenu.
Karlovačko RockOff žiri-Yaya, Mrle i SkansiSljedeća faza ovog uzbudljivog natjecanja rezervirana je za 30 najboljih među njima prema glasovima publike te mišljenju stručnog žirija festivala.

Za sve prijavljene glazbenike proteklih se tjedana moglo glasati na službenoj internetskoj stranici Karlovačko RockOffa. Pet najomiljenijih i najslušanijih bendova ušlo je izravno u drugi krug natjecanja, a preostalih 25 mjesta popunila su imena koja su dobila zeleno svjetlo stručnog žirija  sastavljenog od vrsnih glazbenika i poznavatelja glazbene scene – Hrvoja Horvata, predsjednika žirija, Ivana Dečaka, pjevača i autora hitova grupe Vatra, Jadranke Ivaniš Yaye, pjevačice grupe Jinx, Damira Martinovića Mrleta, autora i člana grupe Let 3 te Srđana Sekulović Skansija, poznatog producenta.

Karlovačko RockOff s ponosom predstavlja glazbene nade za koje prava borba tek počinje: talentirani mladi umjetnici koje je odabrao stručni žiri su: 058, Answer, Ante Cash, Barbari, Baltazar, DarkvuD, Gretta, Hunting Dogs, Jam Ritual, Judette, Justin’s Johnson, Kopito, Ludwig, Manntra, Moskva, NE, Noa & The FunkBlasters, Radio Aktiv, Repassage, Rezerve, S3ngs, Sexymotherfuckers, Space in Space, U pol 9 kod Sabe i Vikend revolucija. Glazbenici koje je odabrala publika i fanovi ovogodišnje Karlovačko RockOff avanture su: Lucas, Continuum, We stand united, Whips & Chains i Inuendo.

‘Žiriju nije bilo lako odabrati 25 bendova od oko 200 koliko ih se prijavilo za drugo izdanje festivala Karlovačko RockOff 2015. Ali nas to veseli, jer pokazuje koliko je odličnih glazbenika oko nas i koliko je veliko zanimanje za festival. Nažalost, među onima koji nisu prošli dalje ima još barem desetak izuzetnih autora, ali broj izvođača je ograničen. No ne sumnjamo da ćemo se s nekima od njih družiti u budućnosti. Među odabranima nema niti jednoga koji to ne zaslužuje kvalitetom pjesme i kreativnošću. Svim sudionicima festivala Karlovačko RockOff možemo obećati da ćemo se potruditi predstaviti ih što široj javnosti i medijima, kao i koncertnoj publici’, rekao je Hrvoje Horvat, umjetnički direktor i predsjednik žirija Karlovačko RockOffa.

Rijeka, Rovinj, Sinj, Split, Zadar, Pula i Zagreb samo su neki od gradova koji predstavljaju budućnost hrvatske glazbene scene, a prijave govore da je jako puno novih lijepih ženskih vokala, kojima naša scena ionako oskudijeva. Od 30 odabranih glazbenika u idući krug natjecanja proći će samo petnaest: trinaest najdojmljivijih i po mišljenju stručnog žirija, jedan po glasovima publike te pobjednik festivala HR Demo. Vruća zagrebačka jesen začinjena serijom odličnih live koncerata superfinalista iznjedrit će pobjednika druge sezone Karlovačko RockOffa, a upravo njega očekuje prava glazbena avantura: 100 sati snimanja i produkcije u studiju u suradnji s vrhunskim producentom, snimanje videospota i još mnogo toga. Pobjednika očekuje još jedna povlastica – nastup i gostovanje na velikom koncertu Vatre u Zagrebu u listopadu.

Više informacija o glazbenoj platformi Karlovačko RockOff možete saznati putem službene facebook stranice ili na www.karlovacko.hr/karlovackorockoff/.


Pročitajte još: Karlovačko RockOff započeli Vatra i M.O.R.T. , Rekordan interes za Karlovačko RockOff


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,