Kawasaki3P i Majke otvaraju Ljeto u MSU

Glazbenom eksplozijom reggae-ska-punkerskog uragana Kawasaki3P otvara ovogodišnje izdanje Ljeta u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu u petak, 12. lipnja (21 sat) na platou MSU-a. Tako će krenuti val prvoklasnih koncerata Ljeta u MSU tijekom kojeg će svake subote do 18. srpnja nastupati po jedan iz plejade ponajboljih bendova na ovim prostorima.
Branko Kostelnik, Majke, Kawasaki3P, Zabranjeno pušenjeVeć ove subote, 13. lipnja u 21 sat na krov MSU-a penju se Majke, a potom slijede, redom, Zabranjeno pušenje, Edo Maajka, Zoran Predin sa svojim Lačnim Franzom, pa vječni prvaci avangarde Laibach i za kraj kultni Električni orgazam.

Mjesec prvoklasnog glazbenog spektakla upotpunit će svake subote i besplatne kino projekcije u Art-kinu Metropolis za sve one koji postanu ponosni vlasnici koncertnih ulaznica. I to, dokumentarac ‘20.000 dana na Zemlji’ o 20-tisućitom danu u životu Nicka Cavea, zatim španjolska komedija ‘Život je lakši zatvorenih očiju’, francuska romantična komedija ‘Ruka u ruci’, pa švedska doista mračna komedija ‘Turis’t, opet švedska, ali opuštenija komedija ‘Stogodišnjak koji je izašao kroz prozor i nestao’, te konačno francuska komedija ‘Francuskinja’.

U ciklusu Best of Metropolis redom je riječ o najnovijim filmovima koji upravo pobiru nagrade diljem svijeta, a cijena ulaznice, osim koncerta i filma, uključuje i posjet izložbi ‘Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse’, posvećenu velikanima iz Slovenije, Hrvatske i BiH koji su pohađali školu umjetnosti koja je 20. stoljeću dala izgled koji svijet nosi i danas.

Iz MSU-a poručuju da doista nije marketinški trik kad kažu da je broj ulaznica ograničen, jer će se koncerti održavati na krovu, osim Kawasakija koji će nastupati na platou muzeja. Stoga jedino preostaje potražiti ulaznice koje su u pretprodaji putem sustava Entrio.hr i na Entrio prodajnim mjestima te na blagajni MSU-a.

Cijena pojedinačnih ulaznica za koncerte su sljedeće: za Kawasaki3P-a 69 kuna, a za svaki naredni koncert 79 kuna, osim Laibacha koji ima i dodatni program i stoga stoji 99 kuna. U pretprodaji će se nuditi i paketi ulaznica za po tri koncerta (s pripadajućim kinoprojekcijama i posjetom izložbi o Bauhausu), i to po 158 kuna Majke, Zabranjeno pušenje i Lačni Franz s Predinom, zatim za 178 kuna Električni orgazam, Laibach i Edo Maajka.

Uoči festivala Predin najavljuje: ‘Mladost nije boja kose, već stanje duha! Originalnost i hrabrost uvijek su u modi. Vidimo se na koncertu!’ Što se Ede Maajke tiče, njemu je ‘u Zagrebu uvijek bilo ludilo’, pa to očekuje i sad. Bare otvoreno najavljuje povratak svojim žestokim rokerskim korijenima, oduševljen je izvođačima po mjeri svih koji su u 1980-ima disali punim plućima, a i onih nešto mlađih, te obećava: ‘Naš koncert će biti 100-postotni rock!’ Zabranjenom pušenju, pak, Ljeto u MSU upalo je taman između spota ‘Tri kile, tri godine’ i snimanja filma o ‘Pišonji i Žugi’, o čemu će se još itekako čuti.

Prošlogodišnje Ljeto u MSU uz Jadransko privuklo je 10.000 posjetitelja, a ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić očekuje ih ove godine još i više. Mnoštvo pravih stvari za kulturno osvježenje od svakodnevnice osigurava Jadransko osiguranje, podržava Turistička zajednica grada Zagreba i osvježava Beck’s, vrhunsko njemačko pivo br. 1 u svijetu. Svih sedam tjedana tamo će živjeti i Mr Jack. Jack Daniels!

P. R. / Foto: Jurica Galoić (Pixsell)


Rundek Cargo Trio
Odbrojavanje do Ljeta u MSU!

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,