Kazalište Ulysses: Zijah Sokolović i Antigona – 2000 godina kasnije

Nakon srpanjskih događanja, koje su obilježili veliki jubilarni koncert Rade Šerbedžije i prijatelja Kazališta Ulysses te premijera predstave ‘Pečat’ Borne Vujčića, kolovoz na Brijunima započeo je koncertom Amire Medunjanin i premijerom mono-opere Ozrena Grabarića ‘Dnevnik jednog luđaka’.
Zijah SokolovićSezonu privode kraju gostovanjem Zijaha Sokolovića te premijerom predstave ‘Antigona – 2000 godina kasnije’.

Kultna monodrama Zijaha Sokolovića, ‘Glumac… je glumac… je glumac’ igra se već 36 godina i izvedena je gotovo 1600 puta. Monodrama o kojoj je u svijetu napisano više od 500 kritika i tekstova premijerno je izvedena na MESS-u u Sarajevu 1978. godine, a otad ju je, osim Zijaha Sokolovića, igralo još 19 glumaca na pet jezika u dvadeset zemalja svijeta. Predstava je u srijedu, 12. kolovoza, na Velikom Brijunu.

U koprodukciji s internacionalnim teatarskim festivalom MESS, Kazalište Ulysses premijerno predstavlja predstavu ‘Antigona – 2000 godina kasnije’. Nastala je prema Sofoklovoj tragediji, u režiji Lenke Udovički. Uloge tumače Rade Šerbedžija, Maja Izetbegović, Dženana Džanić, Ermin Bravo, Damir Urban, Katarina Bistrović Darvaš i Jelena Lopatić. Predstava je na rasporedu u tvrđavi Minor od 14. do 22. kolovoza, a svečana premijera održat će se 15. kolovoza.

A. L.


Pečat - Borna Vujičić
Pečat premijerno na Brijunima

 

Tagged: , , , , , , , , , ,