Kerempuh: 48. Dani satire Fadila Hadžića

Festival Dani satire Fadila Hadžića međunarodni je festival Satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu, koji se od 1976. godine održava svake godine u lipnju.

Cilj mu je promicanja kvalitetnih predstava satiričkoga i komediografskoga prosedea te iznad svega suočavanja publike s gorućim problemima naše svakidašnjice kroz neizbježne elemente humora i satire, oplemenjujući tako ne samo kulturni život nego i društvenu svijest i osobni rast pojedinca.

Dani satire Fadila Hadžića svake godine podsjećaju na važnost humora i satire koji nas čine tolerantnijima, povezuju nas s drugima, poučavaju nas, omogućuju nam drukčiji pogled na svijet, izoštravaju percepciju, ali nas istovremeno oslobađaju svakog pritiska i mržnje. Poticanje razvitka humora i satire samo je jedno od ključnih obilježja ovog festivala.

Njegova druga je odrednica trajna posvećenost umjetnosti, slobodi govora i etabliranju pisaca, uz snažno i odlučno odolijevanje bilo kakvom obliku cenzure. Dani satire imaju značajan doprinos kulturi grada Zagreba jer pred publiku dovode najistaknutije predstave iz Hrvatske i regije te se time omogućuje uvid u sam vrh recentne satiričke kazališne produkcije. Raspored predstave pogledajte na: https://kazalistekerempuh.hr/raspored-predstava/.

K. K. / Foto: Promo


Tagged: , , , , , , , , ,