Književna večer s Josipom Pavičić Berardini u CeKaTe-u

Na književnoj večeri u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu, održanoj u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv raka dojke, gostovala je spisateljica Josipa Pavičić Berardini i predstavila autobiografiju ‘6 milimetara’ (Beletra, 2017.).

‘Ako sam mogla ja, možeš i ti’, ‘Kad daješ drugima, daješ sebi’ – neke su od životnih poruka kojima je Josipa Pavičić Berardini oplemenila posjetitelje.

Na književnoj večeri u organizaciji Udruge Nova stranica Zagreb, koju je moderirala Iva Mirčić, Josipa je podijelila svoju intimnu priču vezanu uz dijagnozu zloćudne bolesti raka dojke te je prisutne provela kroz šest razina nužnih za izlječenje: 1. Voljeti sebe bez obzira na sve; 2. Prihvatiti sebe, druge i sve događaje; 3. Odlučivanje; 4. Opraštanje; 5. Zahvalnost i 6. Smisao.

Posjetitelji su mogli uživati u zvucima saksofona Josipe Špoljarić i Miriam Jakšić te su sudjelovali u nagradnoj igri i zdravom Encianovu domjenku.

Spisateljica, voditeljica autogenog treninga i humanitarka Josipa Pavičić Berardini tom je prilikom popričala i ohrabrila one kojima je također potrebna potpora u njihovoj borbi protiv te zloćudne bolesti.

Večer je bila posvećena prerano preminuloj djelatnici Centra za kulturu Trešnjevka, Kristini Radošević, a događaju su nazočile ravnateljica i ostale suradnice prisjetivši se lijepih zajedničkih uspomena i anegdota. Ova emotivna ‘književna večer s porukom’ ostat će još dugo u srcima i mislima svih koji su u njoj sudjelovali.

R. B.


Josipa Pavičić Berardini: 6 milimetara u CeKaTe-u

Tagged: , , , , , , , , , , ,