Književni festival na Gornjem gradu

Održat će se od 12. do. 14 listopada u Zagrebu, u četiri ugostiteljska objekta na Gornjem gradu, a inicijator i organizator je Marijan Grakalić

Gornji grad 2Književnost iz prve ruke predstavlja se cijelom gradu i njegovu pučanstvu u povijesnoj jezgri Zagreba prvim zagrebačkim književnim festivalom uopće.

Manifestacija se odvija bez ikakvih dotacija, sredstava ili reklama, podržana tek od četiri ugostiteljske institucije važne za duhovni i kulturni identitet Gornjeg grada: svratišta Cinkuš, konobe Didov san, krčme Pod starim krovovima i Wallhala (metal bara Runa), te zagrebačkih pisaca i njihovih gostiju.

Festival tematizira književnost i umjetnost u javnosti i javnim prostorima grada u kojem pisci žive i rade. Nepoterećeno od komercijalnih, natjecateljskih ili interesinh manira predstavlja se slobodna prisutnost književne riječi i misli i njezina značenja. Onako kako je to već više godina prisutno na našem neovisnom i nedotiranom regionalnom internet portalu Radio Gornji Grad. Budući da našim na našim stranicama objavljuju mnogi autori koji na taj način glasno prisustvuju u kulturnom životu, a njihove pjesme, priče, eseji i tekstovi bivaju objavljeni i dostupni javnosti, sada se to pretvara u stvarni glas koji će u vrijeme festivala odjekivati Gornjim gradom.

O proframu festivala opširnije na: Radio Gornji grad

Tagged: , , , , , , , , , ,