Zbog velike raznolikosti okusa, mirisa i aroma, pivo se jako dobro spaja s različitim vrstama hrane, a posljednjih godina raste trend kombiniranja različitih vrsta piva s finom hranom.O rastućem trendu kombiniranja piva i različitih vrsta hrane u zagrebačkom restoranu Muzej govorio je Wolfgang Lindell, majstor pivar koji je posebno za ovu priliku došao iz središnjice grupacije Carlsberg u Kopenhagenu. Predstavljena je zanimljiva pivska gastro priča uz Pan lager i Pan Zlatni, a vrlo ugodno iznenađenje bila je zanimljiva kombinacija tamne čokolade uz prženi slad pitkog Pan Tamnog piva.
Lindell je istaknuo kako je pivo iznimno zahvalno jer omogućava mnoštvo kombinacija koje obogaćuju gastronomsko iskustvo, a što odabrati u konačnici ovisi o preferencijama pojedinca i okusa u kojem najviše uživa.
Ključan ‘sastojak’ za istinski gastro-pivski užitak je vrhunska kvaliteta piva, a upravo je ‘kvaliteta iznad svega’ bila osnovna ideja inovatora pivarske industrije i osnivača Carlsberga, Jacoba Christiana Jacobsena. Ta se ideja njeguje i danas 160 godina kasnije. Naime, grupacija Carlsberg provodi jednake standarde za osiguravanje vrhunske kvalitete piva u svim svojim pivovarama diljem svijeta.
Pročitajte još: Pivo – prirodan i biološki proizvod