Kombiniranje hrane i piva

Zbog velike raznolikosti okusa, mirisa i aroma, pivo se jako dobro spaja s različitim vrstama hrane, a posljednjih godina raste trend kombiniranja različitih vrsta piva s finom hranom.Pan-prezentacijaO rastućem trendu kombiniranja piva i različitih vrsta hrane u zagrebačkom restoranu Muzej govorio je Wolfgang Lindell, majstor pivar koji je posebno za ovu priliku došao iz središnjice grupacije Carlsberg u Kopenhagenu. Predstavljena je zanimljiva pivska gastro priča uz Pan lager i Pan Zlatni, a vrlo ugodno iznenađenje bila je zanimljiva kombinacija tamne čokolade uz prženi slad pitkog Pan Tamnog piva.

Pan-sljubljivanje s hranomLindell je istaknuo kako je pivo iznimno zahvalno jer omogućava mnoštvo kombinacija koje obogaćuju gastronomsko iskustvo, a što odabrati u konačnici ovisi o preferencijama pojedinca i okusa u kojem najviše uživa.

Ključan ‘sastojak’ za istinski gastro-pivski užitak je vrhunska kvaliteta piva, a upravo je ‘kvaliteta iznad svega’ bila osnovna ideja inovatora pivarske industrije i osnivača Carlsberga, Jacoba Christiana Jacobsena. Ta se ideja njeguje i danas 160 godina kasnije. Naime, grupacija Carlsberg provodi jednake standarde za osiguravanje vrhunske kvalitete piva u svim svojim pivovarama diljem svijeta.

Carlsberg

Pročitajte još: Pivo – prirodan i biološki proizvod

Tagged: , , , , , , , , , , , ,