Koncert Bryana Adamsa u Areni Zagreb

Ostalo je mjesec dana do posebnog koncertnog spektakla koji u Zagrebu priprema kanadski glazbenik Bryan Adams.

Svojim će prepoznatljivim glasom, izvedbama pjesama s aktualnog albuma ali i najpoznatijih hitova koji su obilježili živote generacija njegovih obožavatelja, učiniti sam kraj godine te božićne blagdane još čarobnijima. Datum koji treba upisati u glazbeni kalendar je 13. prosinca, mjesto je Arena Zagreb.

Turnejom ‘So Happy It Hurts’ glazbenik promovira svoj 15. studijski album ‘So Happy It Hurts’ koji je, 11. ožujka 2022., objavio BMG. Istoimena pjesma s tog albuma nominirana je za nagradu Grammy, i to za najbolju rock izvedbu. Album je poseban i po tome što je Bryan snimio sam sve instrumente jer je nastajao u doma pandemije.

‘Jedina stvar koja je na ovom albumu drugačija u odnosu na prethodne je to što ga nisam mogao snimiti sa svojim bendom. Morao sam pronaći drugi način pa sam snimio sve instrumente sam, jedan po jedan, i pokušavao stvoriti osjećaj benda. Jako sam se zabavljao u cijelom tom procesu, pa je možda to jedan od razloga zašto cijeli album ima feel good atmosferu. Uživao sam i u tome što sam napokon ostvario svoj san da budem bubnjar, ali i u cijeloj fazi strukturiranja albuma, korak po korak, dok ne zazvuči kao pjesma ili kao album’, izjavio je Bryan Adams.

Osim pjesama s najnovijeg albuma, Bryan će fanove počastiti izvedbama svojih najvećih hitova kao što su ‘Everything I do, I do It For You’, ‘It’s Only Love’, ‘Cloud Number Nine’ i ‘Have You Ever Really Loved a Woman’. Nakon američkog dijela turneje, koja je započela je 6. lipnja u američkom gradu Baltimore i koja je uključivala 26 gradova, Bryan Adams napokon stiže i u Europu gdje ga očekuju još 23 koncerta. Prvi je zakazan za 5. prosinca u Ateni, a posljednji će se održati 22. svibnja 2024. u Belfastu, UK.

Bryan Adams je kanadski pjevač i tekstopisac i jedan je od najuzbudljivijih glazbenika na svijetu. Njegov se glazbeni utjecaj proteže na četiri desetljeća tijekom kojih ih je objavio 17 studijskih albuma te je osvojio brojne nagrade i priznanja, uključujući tri nominacije za Oscara, pet nominacija za Zlatni globus kao i nagradu Grammy. Energična izvedba, scenska prisutnost i nevjerojatan vokal oduševljavaju njegove poklonike diljem svijeta, a i dalje ne namjerava stati s turnejama, svirajući glazbu koja je postala neizostavan dio programa gotovo svih radio stanica.

Ulaznice za zagrebački koncert se mogu osigurati putem na svih prodajnih mjesta Eventima kao i putem online sustava www.eventim.hr.

I.Č. / Foto: promo


Hauser: Glazbeni spektakl u Areni Zagreb


Tagged: , , , , , , ,