Massimo: Koncertni spektakl u Areni Zagreb

Zasigurno jedan od najemotivnijih koncerata u svojoj dugogodišnjoj karijeri održao je Massimo pred prepunim auditorijem u Areni Zagreb.

Spektakularnu večer otvorio je zbor Concordia Discors pod ravnanjem dirigenta Lobela Filipića koji je u aranžmanu Brune Urlića izveo Massimove pjesme ‘Bilo gdje’ i ‘1000 ljudi’. Osjećaj iščekivanja proširio se ispunjenom dvoranom, a zamijenilo ga je oduševljenje kada se na pozornicu popeo Massimo.

Putovanje kroz više od četiri desetljeća bogate karijere Massimo je započeo s jednom od omiljenih pjesama publike, ‘Sjaj u tami’ iz vremena Doriana Graya. Zatim su uslijedile ‘Jedan dan ljubavi’, ‘Neka ti plove brodovi’, ‘Sretan put’ i ‘Dodirni me slučajno’.

Massimu i njegovom bendu na pozornici su se zatim pridružile i dvije posebne gošće – Meri Jaman i Anita Valo (Meritas) te je ovaj tercet izveo baladu ‘Odjednom ti’. Uslijedio je aktualni singl ‘Zamisli’ i uvijek odlično primljena ‘Indija’, nakon koje je zvučnu kulisu dodatno začinio saksofonist Igor Geržina na pjesmama ‘Gracija’ i ‘Kladim se na nas’, a već na ‘Nisam spreman’ pridružio im se i Zvjezdan Ružić. Među gostima su se našli i Massimovi dugogodišnji suradnici Ivan Dečak (Vatra) i Predrag Martinjak, a posebno iznenađenje bio je i talijanski Barry White – Mario Biondi.

Sjajno raspoloženi Massimo nije skrivao oduševljenje emocijama nabijenom atmosferom koja je vladala tijekom cijelog koncerta. Jedan od vrhunaca zasigurno je bila besprijekorna izvedba njegovog velikog hita ‘Iz jednog pogleda’, a finale prvog dijela koncerta bio je duet s Nenom Belanom ‘Zar više nema nas’.

Praćeni ovacijama i gromoglasnim pljeskom Massimo i bend vratili su se na bis na kojem su izveli ‘Mali krug velikih ljudi’, a spektakl je zaokružen ‘Krugom u žitu’.

Tri sata pred ispunjenom Arenom Zagreb potvrdila su veličinu, utjecaj i značaj Massimove dosadašnje karijere, njegov iznimni talent i ono najvažnije; posebnu vezu između njega i njegovog ‘velikog kruga velikih ljudi’.

A.R. / Foto: Filip Bušić


Massimov gost u Areni – Mario BiondiTagged: , , , , , , , , , ,