Massimo: LP ploča s turneje Vještina Boutique

Krajem 2019. godine, dok nam još riječi pandemija, potres, katastrofa i zabrane nisu tako često bile u vokabularu, Massimo je održao turneju za pamćenje. ‘Vještina Boutique’ obilježila je 15. godišnjicu od izlaska albuma ‘Vještina’ koji je zauvijek obilježio Massimovu karijeru, a sastojala se od sedam iznimnih koncerata u nekim od najljepših dvorana Hrvatske.Massimo je u pratnji Ive Popeskića, Henryja Radanovića i Elvisa Stanića obišao Čakovec, Karlovac, Slavonski Bord, Osijek i Zagreb i odsvirao koncerte koje i glazbenici i publika pamte kao posebne. Upravo se zato rodila ideja da neke od tih live izvedbi Aquarius Records zauvijek uhvati u vremenu i objavi – i to na ploči. LP ‘Vještina Boutique’ donosi sedam predivnih izvedbi u live verziji – pjesme ‘Bacila je sve niz rijeku’, ‘Iz jednog pogleda’, ‘Da mogu’, ‘Razgovor s konobarom’, ‘Loše vino’, ‘Ne plači’, ‘Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš’.

‘Bila mi je velika želja da atmosfera, izvedbe, osjećaj s ove turneje nekako ostane zabilježen. I onda se rodila ideja o ploči, pošto me, moram priznati sasvim oduševilo. Baš je nekako prigodan medij ploča za ove pjesme izvedene u tom neponovljivom ambijentu’, rekao je Massimo koji je teško odabrao koje pjesme želi vidjeti na LP-u. Kako kaže sve one imaju posebno značenje. A upravo je pjesma ‘Ne plači’, omiljenog Arsena Dedića, odabrana za singl s ove nove ploče. Snimljen je i spot, i to na koncertu u zagrebačkom kazalištu Gavella, a za video broj zaslužan je redatelj Radislav Jovanov – Gonzo.

‘Gonzo je savršeno uhvatio naše trenutke muziciranja, atmosferu i jako sam sretan što se mogu ovako vjerno podsjetiti na te trenutke kada smo slobodno nastupali, komunicirali s publikom, putovali i prenosili
našu umjetnost ljudima’, rekao je Massimo.

Kako bi proslavio izlazak ove ploče Massimo planira ponoviti koncerte s turneje i to u Zagrebu i Puli. Detalji će biti poznati uskoro.

A. R. / Foto: Samir Cerić Kovačević


Tagged: , , , , , , , , , , , ,