Koncert Zabavljač okupio brojne poklonike Vlade Štefančića

Kazalište Komedija obilježilo je rad i djelo kazališnog velikana i oca hrvatskog mjuzikla Vlade Štefančića.

Nasmijati i vedriti bile su devize neprežaljenog kazališnog velikana Vlade Štefančića, a upravo je to obilježilo i prvi od četiri koncerta ‘Zabavljač’ koji je održan u njegovu drugom domu, Kazalištu Komedija. Kralju glazbenog kazališta, njegovoj 70 godina dugoj karijeri te brojnim uspješno postavljenim predstavama i glumačkim ulogama, poklonili su se posjetitelji, ali i veliki dio glazbenog i glumačkog ansambla Komedije uz vrhunske i emotivne glazbene interpretacije.

Večer posvećena radu Vlade Štefančića bila je pravo glazbeno putovanje kroz njegov opus. Izbor glazbenih brojeva koji su izvedeni odabrao je sam Vlado te ravnatelj Komedije Krešimir Batinić. Scenarij i režiju potpisuje Marko Juraga, a domaćini večeri bili su Mila Elegović te Dražen Čuček. Uz pratnju orkestra i zbora Kazališta Komedija kojima je ravnao maestro Veseljko Barešić, večer je započela s taktovima uvertire iz mjuzikla ‘Čovjek iz Manche’ te se nastavila brojem ‘Neostvaren san’ iz istog mjuzikla u izvedbi Dražena Bratulića. Uslijedila su potom podsjećanja na druga velika Vladina ostvarenja: ‘Neka dođu glumci’, iz mjuzikla ‘Car Franjo Josip u Zagrebu’ u izvedbi Mile Elegović i Jasne Bilušić te ostatak ansambla, Damira Klačara podsjetio nas je na ‘Zemlju smješka’, Danijela Pintarić ‘Spli’skog akvarela’, a ‘Kneginje čardaša’ Zorica Antonić, Sandra Bagarić i Đani Stipaničev.

Sandra Bagarić oduševila je i izvedbom arije ‘Kad igram provincijalku’ iz operete ‘Šišmiš’, a u duetu s Danijelom Pintarić izvela je i poznati broj ‘Što će biti sutra’ iz mjuzikla ‘Jalta, Jalta’. Uslijedilo je podsjećanje na mjuzikl ‘Dundo Maroje’ kojeg su na trenutak oživjeli Jasna Palić Picukarić i Ronald Žlabur. Rock operu ‘Gubec-beg’ na scenu su vratili Vanda Winter koja je maestralno izvela ‘Ave Mariu’ te Đani Stipaničev koji nas je prisjetio na ‘Bratsku zakletvu’. Zasluženi pljesak Đani je dobio i za interpretaciju ariju ‘Gethsemane’ iz rock opere ‘Jesus Christ Superstar’ kojom je započeo svoj kazališni život, dok je naslovni broj iz iste rock opere srčano otpjevao Ervin Baučić. Za sam kraj odlični ansambl Kazališta Komedija počastio nas je dirljivim izvedbama evergreena ‘Tko pjeva zlo ne misli’ iz istoimenog mjuzikla, ‘One more day’ iz mjuzikla ‘Jadnici’ te neslužbene himne ‘Neka cijeli ovaj svijet’. Uz riječi ‘srest ćemo se opet jednom u glazbi’ te ‘najte kaj zameriti’ i ‘dajte se kaj videti’, koje bi Vlado Štefančić zasigurno izgovorio da je bio tu, završen je koncert ‘Zabavljač’.

Emotivnom druženju i osvrtu na 70 godina rada Vlade Štefančića pridružili su se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te njegova zamjenica Vesna Kusin, dugogodišnji suradnici Vlade Štefančića skladatelj Alfi Kabiljo, glumci Lukrecija Brešković, Richard Simonelli, Boris Pavlenić, Smiljka Bencet, Lela Margetić, a stigli su i Zdenka Kovačiček, Sanja Doležal, Kostadinka Velkovska, Boris Novković, Tihana i Saša Zalepugin, Ana Majhenić, Nenad Korkut te brojni drugi.

I. Č.


Napustio nas je Vlado Štefančić
 
Tagged: , , , , , , , , , , ,