Koncerti i izložbe – ukras 63. Pule

U foajeu pulskog Kina Valli predstavljeni su tradicionalni programi koji obogaćuju festivalsku ponudu i izvan samog okvira prikazivanja filmova. Javnosti su se obratili ravnateljica Gordana Restović, članica Umjetničkog savjeta Tanja Miličić, predstavnik Grada Pule Fabrizio Radin i Ana Peruško, predstavnica sponzora.63. Pula-press-izložbe i koncertiPrva od šest izložbi, koje i lokacijski gravitiraju oko festivalskog fokusa – Arene – pod nazivom ‘Izložba plakata suvremenog srpskog filma’, kustosa Miroljuba Vučkovića, otvorit će vrata 7. srpnja u SKUC-u, a već sljedećeg dana u Galeriji Makina ‘Impromptu’ Maria Delića, odnosno ‘Renata Poljak: Partenza’ kustosa Mladena Lučića u MSUI. Festivalska je nedjelja tradicionalno rezervirana za otvorenje izložbe ‘Cinemaniac’, kustosice Branke Benčić, dok će se sljedeći dan u Kinu Valli upriličiti ‘Izložba učeničkih radova Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula’. Posljednju kariku izložbenog ciklusa, 12. srpnja, u galeriji C8, činit će ‘Pozor… snima se u Istri!’ ostvarena u suradnji Istarske filmske komisije i Daniela Rafaelića.

Nezaobilazni element festivalskih noći čini i raznorodna ponuda glazbe, pa će nastupiti sastavi Detour, Nola, Mate Matišić kvartet, Rundek Cargo Trio i Drvored, te tri DJ-a; Innaca, Ivo Zuban i Mario Kovač. ‘Svi su programi besplatni, izuzev filmskih projekcija u Areni za koje je cijena za dva filma po večeri ostala nepromjenjiva – popularnih 25 kuna! Dodatne pogodnosti se ostvaruju i kupovinom kompleta karata za cijeli tjedan, a potrudili smo se da ulaznice, i na zahtjev korisnika novi personalizirani suveniri 63. Pule, budu dostupni online’, rekla je ravnateljica Restović

Tanja Miličić najavila je posebnu gošću kojoj će se dodijeliti nagrada Zlatna arena za životno djelo – redateljicu Mártu Mészáros – jednu od najznačajnijih svjetskih redateljica, čiji su filmovi obilježavali najvažnije svjetske filmske festivale i čiji je rad uvelike mijenjao svijet u kojem živimo. Prva je žena koja je režirala jedan mađarski film te prva žena dobitnica Zlatnog medvjeda na festivalu u Berlinu i kojoj je posvećena ovogodišnja Retrospektiva.

M. M.


63. Pula film festival-press-Zagreb
U Zagrebu o 63. Pula film festivalu
Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,